Situaţie catastrofală în România. Pacienţii sunt trataţi şi pe holurile spitalelor. Reţelele electrice din unităţile sanitare, sub presiune maximă

6 octombrie 2021, 19:06

Numărul cazurilor noi de COVID s-a apropiat astăzi de 15.000. Dintre cei bolnavi, peste 1500 sunt în stare gravă, la terapie intensivă. Iar unităţile medicale abia mai fac faţă.

La Spitalul Universitar din Capitală, ambulanţele au stat la rând ca să poată lăsa pacienţii în grija medicilor. Unitatea de primiri ugenţe e plină, la fel şi izolatorul.

Poate că cifrele nu mai impresionează pe nimeni, însă numărul tot mai mare de cazuri se vede cel mai bine în UPU şi în terapie intensivă. Nu mai e niciun loc la ATI, iar secţiile sunt pline.

Conducerea Spitalului Universitar din Bucureşti a decis ca pacienţii care nu sunt în stare gravă să fie trataţi şi în cortul din curtea unităţii.

În tot mai multe spitale, pacienţii sunt trataţi chiar şi pe holuri sau aşteaptă cu zilele să se elibereze paturi. Unii dintre ei nu mai ajung să primească oxigenul de care au atâta nevoie. Iar complicaţiile îi răpun, în ciuda eforturilor făcute de medici. Astăzi a fost o zi neagră pentru România, cu un număr record de decese.

La terapie intensivă, autorităţile au decis suplimentarea cu 127 de paturi în toată ţara. Dintre acestea, 60 în Bucureşti şi 20 la Craiova.

Nu doar cadrele medicale sunt sub presiune maximă, ci şi reţelele electrice ale spitalelor, mai ales la ATI. Astfel că la Timişoara, conducerea Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” a cerut un echipaj de pompieri, cu autospecială, în permanenţă în zona unităţii sanitare. Din cauza numărului mare de cazuri de COVID s-a suplimentat cu 34 locurile de la terapie intensivă, toate conectate la oxigen.

Spitalul „Victor Babeş” are autorizaţie de incendiu pentru instalaţia electrică şi detectoare, dar nu are pentru clădire, pentru că e prea veche.

Medicii de la Timişoara aşteaptă şi suplimentarea stocului de medicamente pentru tratarea bolnavilor, mai ales că unul dintre antiviralele folosite este pe terminate.

În acest moment, în spitale sunt internați aproape 14.600 de bolnavi de COVID, din care 400 sunt minori.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă