Situație dramatică în spitale: Ambulanțe cu pacienți blocate în curtea instituției pentru că nu mai există paturi, pacienți tratați direct pe tărgi

18 octombrie 2021, 17:24

Ambulanțe blocate ore în șir în curtea spitalului la Buzău. Este situația dramatică în care s-a ajuns după ce toate paturile pentru pacienții în stare gravă s-au ocupat. Bolnavii aduși cu mașinile personale și care nu sunt în stare critică așteaptă în autoturisme. În UPU, medicii caută soluții să-i poată interna și pe cei bolnavi de Covid, dar și pe cei cu alte afecțiuni.

Având în vedere numărul foarte mare de pacienți confirmați cu COVID 19 care ajung la unitatea Primiri Urgențe a dus la supraaglomerarea secției. S-a luat decizia că cei non-COVID să fie izolați astfel că au fost duși în holul spitalului până la găsirea unor locuri libere.

Ambulanțele stau la coada și la Iași, fie la spitalul de Boli Infecțioase, fie la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean.

Capacitate depășită și la Spitalul Județean Craiova. Toate paturile sunt pline, iar pacienții care vin în plus sunt tratați direct pe tărgi.

Deşi paturile de terapie intensivă din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă au fost suplimentate şi a fost adus personal medical și din alte secţii, numărul pacienţilor infectaţi depășește chiar și așa posibilitățile de internare.

Medicii spun că singura soluție pentru ieșirea din criza sanitară este vaccinarea. Rata de imunizare în județul Buzău este de 17,6 la suta, în timp ce în Dolj s-a vaccinat 35% din populație.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite