Situație dramatică în Sibiu. Stocurile de medicamente pentru tratarea bolnavilor de Covid se termină și e nevoie de mai mult oxigen la terapie intensivă

12 noiembrie 2020, 18:16

Autoritățile nu au luat până acum măsura carantinei, însă mulți sibieni sunt de părere că situația a fost scăpată de sub control. Conducerea DSP a cerut avizul Institutului de Sănătate Publică pentru carantinarea a patru localități din județ. Spitalele caută soluții pentru suplimentarea numărului de paturi de terapie intensivă.

Cazurile de infectări cu SARS-CoV-2 au crescut alarmant în ultima perioadă la Sibiu, aducând județul pe primul loc în țară. 11 bolnavi de Covid la mia de locuitori. Încă trei localități din județ, Tălmaciu, Șelimbăr și Cisnădie sunt în situație gravă.

Autoritățile pregătesc măsuri stricte de carantină care vor limita circulația cu excepții bine motivate și chiar intervale orare fixe pentru persoanele sub și peste 65 de ani.

Medicii din Sibiu spun că situația se agravează de la o zi la alta. Stocurile de medicamente pentru tratarea bolnavilor de Covid se termină și e nevoie de mai mult oxigen la terapie intensivă.

În Sibiu sunt internați aproape 400 de pacienți cu Covid. 19 sunt la ATI.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite