Situație critică în Fâșia Gaza. Trupele israeliene duc lupte crâncene cu teroriștii din Hamas. Spitalele sunt supraaglomerate iar proviziile se termină cu repeziciune

6 decembrie 2023, 00:00 (actualizat 12 iunie 2023, 17:34)

Medicii palestinieni spun că spitalele sunt supraaglomerate de trupuri și răniți. Majoritatea sunt femei și copii. Proviziile se termină cu repeziciune. Sute de mii de refugiați din nord caută adăpost în sud.

Națiunile Unite spun că situația este apocaliptică iar ambele părți violează grav drepturile omului. Livrarea ajutorului prin punctul de frontieră Rafah a devenit imposibilă.

Daniel Hagari, contraamiral: Pe măsură ce armata își extinde operaţiunile în Gaza, pentru a distruge Hamas, nu am uitat niciun moment de misiunea noastră critică de a face tot ce putem pentru a aduce ostaticii acasă. Serviciile de informaţii monitorizează situaţia ostaticilor și pot spune cu absolută certitudine că fiecare minut în captivitatea Hamas le pune viața în pericol. Este o cerere pentru acţiune urgentă, toată comunitatea internaţională trebuie să acţioneze.

În nord, tancurile, vasele de luptă și aviația bombardează zona taberei de refugiați de la Jabalia dar și drumurile și casele. Militanții Hamas au început să folosească dispozitive explozive improvizate și mine antipersonal pentru a bloca înaintarea israelienilor.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite