Situația din România, discutată în ședință extraordinară la Strasbourg

1 octombrie 2018, 07:51

La dezbaterea de azi din comisie participă și Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, care urmăreşte evoluţia României în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

Se va discuta despre opinia preliminară a Comisiei de la Veneția pe legile justiției, cerută de președintele Klaus Iohannis.

Este o săptămână complexă, care se va lăsa, la final, în sesiunea din luna noiembrie, cu o rezoluție posibil de sancționare a țării noastre, dacă se va ajunge la această concluzie.

Inițial, trebuia ca rezoluția să fie votată în sesiunea din octombrie, însă atunci în plenul Parlamentului de la Strasbourg se va adresa președintele Klaus Iohannis în legătură cu viitorul Europei. De aceea, s-a amânat cu o sesiune această rezoluție.

Reuniunea are loc cu două zile înainte de dezbaterea din plenul Parlamentului European pe marginea protestelor violente din 10 august și a statului de drept în România, dezbatere la care este invitată și Viorica Dăncilă.

Premierul român va trebui să răspundă atunci și în legătură cu organizarea referendumului care, cel puțin din perspectiva colegilor săi socialiști, este văzut ca un referendum care deviază de la tenta progresistă pe care o susțin socialiștii europeni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite