Situații atipice la referendum: În unele secții de votare nu a venit nimeni, în altele prezența a depășit 380 la sută

Au existat și situații mai puțin obișnuite în unele secții de votare. Dacă în unele nu s-a prezentat nicio persoană care să-și exprime vreo opțiune, au fost și cazuri unde s-a depășit numărul celor înscriși pe liste. Un caz ieșit din comun s-a înregistrat la două secții de votare de la Colegiul "Matei Basarab" din București, unde nu s-a prezentat nimeni.

07 Octombrie 2018, 18:33 (actualizat 07 Octombrie 2018, 19:13) Știrile TVR |
Situații neobișnuite la vot
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

BUCUREȘTI

Pâna la prânz nu a votat nicio persoană inclusă pe listele permanente de la secțiile deschise la Colegiul Matei Basarab. Atenți la telefon și cu căștile în urechi, membrii acestei comisii de votare s-au plictisit în cele două zile de referendum.

Membrii comisiei spun că e vorba de peste 4 mii de persoane care împart aceeași casă din sectorul 3 al Capitalei.

O situație similară întâlnim și la o secție de votare din județul Galați. Din cele 1.953 de persoane înscrise pe listă, nu a venit nimeni până duminică după-amiază. Tot cetățeni din Republica Moldova care figurează la aceeași adresă. Votaseră doar membrii comisiei, pe lista suplimentară.

HARGHITA

Prezență scăzută la vot și în județul Harghita. În creierul munţilor, la aproximativ 20 de kilometri de o şosea naţională, se află cătunul Cinod-Ethersec. Deși pe toate casele putem vedea antene parabolice, mulţi dintre săteni nu știu ce e cu acest referendum. Puțini au trecut pragul secției de votare.

CLUJ

Nici în localitățile Nădăşelu și Mera din Cluj, sătenii nu s-au înghesuit la urnele amenajate în căminul cultural.

NEAMȚ

Au fost însă și secții unde prezența a fost impresionantă. În secția amenajată în incinta Mănăstirii Sihăstria, s-a ajuns la 382%. Explicația este că acolo au votat și pelerini aflați în tranzit.

Secțiile de votare se închid la ora 21.00.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 3°C
IASI 3°C 2°C
CLUJ 1°C 0°C
CONSTANTA 7°C 4°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV -1°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI