Situații atipice la referendum: În unele secții de votare nu a venit nimeni, în altele prezența a depășit 380 la sută

7 octombrie 2018, 18:33

BUCUREȘTI

Pâna la prânz nu a votat nicio persoană inclusă pe listele permanente de la secțiile deschise la Colegiul Matei Basarab. Atenți la telefon și cu căștile în urechi, membrii acestei comisii de votare s-au plictisit în cele două zile de referendum.

Membrii comisiei spun că e vorba de peste 4 mii de persoane care împart aceeași casă din sectorul 3 al Capitalei.

O situație similară întâlnim și la o secție de votare din județul Galați. Din cele 1.953 de persoane înscrise pe listă, nu a venit nimeni până duminică după-amiază. Tot cetățeni din Republica Moldova care figurează la aceeași adresă. Votaseră doar membrii comisiei, pe lista suplimentară.

HARGHITA

Prezență scăzută la vot și în județul Harghita. În creierul munţilor, la aproximativ 20 de kilometri de o şosea naţională, se află cătunul Cinod-Ethersec. Deși pe toate casele putem vedea antene parabolice, mulţi dintre săteni nu știu ce e cu acest referendum. Puțini au trecut pragul secției de votare.

CLUJ

Nici în localitățile Nădăşelu și Mera din Cluj, sătenii nu s-au înghesuit la urnele amenajate în căminul cultural.

NEAMȚ

Au fost însă și secții unde prezența a fost impresionantă. În secția amenajată în incinta Mănăstirii Sihăstria, s-a ajuns la 382%. Explicația este că acolo au votat și pelerini aflați în tranzit.

Secțiile de votare se închid la ora 21.00.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite