Situație gravă în Vâlcea. Muzicieni ai Filarmonicii infectaţi cu Sars Cov 2. Arhimandritul Laurenţiu Popa a murit din cauza complicațiilor provocate de coronavirus

12 august 2020, 07:59

Este alertă la Filarmonica din Râmnicu Vâlcea. Doi dintre angajați au Covid 19. Alţi 33 de muzicieni şi familiile lor trebuie să stea în izolare la domiciliu. Cei doi interpreţi depistaţi pozitiv au anunţat în urma 4 zile că se simt rău.

Ancheta epidemiologică a arătat că membrii corului Euphonia s-au întâlnit ultima oară la începutul lunii august, când filarmonica a marcat 25 de ani de existenţă printr-un concert organizat la Arenele Traian din oraş.

Filarmonica a susţinut, la sfârșitul lui iulie, mai multe spectacole, unul la Arenele Traian din oraș, pentru a marca 25 de ani de existentă. Din imaginile postate pe internet, se vede că niciunul dintre muzicieni nu purta mască de protecție. La concerte au luat parte şi reprezentanţii ai autorităţilor locale.

În perioada respectivă a mai fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus şi unul dintre şoferii primăriei. Întrebat despre situaţie, viceprimarul Eusebiu Veţeleanu susţine că toată conducerea primăriei este sănătoasă, deşi nu s-a testat pentru COVID 19.

Tot în Vâlcea, mănăstirea Stânişoara este în doliu.  Arhimandritul Laurenţiu Popa a trecut la cele veşnice după ce a fost infectat cu sars cov 2. A fost diagnosticat la finalul lunii iulie şi de atunci a stat în spital, inclusiv la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş, din Bucureşti.

Stareţul Mânăstirii Stânişoara este al doilea cleric, după IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, care pierde lupta cu noul coronavirus.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite