Situație explozivă în Siria: Rusia anunță mișcări ale forțelor navale americane în Golf. Un atac al SUA pare iminent

12 aprilie 2018, 00:16

Un grup naval al SUA, în frunte cu portavionul USS Harry S. Truman, se îndreaptă către Orientul Mijlociu și Europa, a anunțat marina americană. În zonă se află deja nave militare americane și aliate.

În același timp, armata siriană a evacuat principalele baze aeriene din țară, a repoziționat sistemele de rachete și a pus în alertă maximă forțele armate.

Situația s-a inflamat după ce președintele Donald Trump a făcut un anunț pe Twitter: „Rusia a promis că va doborî una câte una toate rachetele trase către Siria. Pregăteşte-te, Rusia, pentru că ele vor veni, frumoase, noi şi inteligente. Nu ar fi trebuit să fii prietenă cu un animal care ucide cu gaze, care-şi omoară propriul popor iar asta îi face plăcere”.

Rachetele inteligente trebuie să zboare în direcția teroriștilor, nu a guvernului legitim sirian, a reacționat imediat ministerul rus de externe. Kremlinul a sancționat ceea ce a numit „Twitter-diplomatia”.

Tensiunile dintre Rusia şi SUA au escaladat în ultimele zile, după presupusul atac chimic din Siria, pe care mai multe țări occidentale îl impută regimului de la Damasc, susținut de Moscova.

James  Mattis,  secretarul american al Apărării: „Suntem pregătiţi să prezentăm opţiuni militare, dacă preşedintele ţării decide că acest lucru este necesar.”

Potrivit BBC, premierul Theresa May este pregătită să aprobe participarea Marii Britanii la o acțiune militară.

În condițiile în care atacul din Siria pare iminent, companiile aeriene și-au modificat rutele, astfel încât să ocolească zona în următoarele 48-72 de ore.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite