Situație dificilă în județul Vrancea din cauza lipsei medicilor infecționiști

4 august 2020, 07:43

Vrancea se numără printre județele cele mai afectate de pandemie. Pacienții cu noul coronavirus sunt tratați la spitalul municipal Adjud, unitate suport, cu o capacitate de 163 de locuri, și la Spitalul Județean Focșani, în secția infecțioase, unde sunt 90 de locuri.

Potrivit ultimelor cifre oficiale, peste 60 de pacienți noi pot fi preluați în cele două spitale. Marea problemă o reprezintă lipsa medicilor infecționiști. Spitalul Județean Focșani, de pildă, ar avea nevoie de nu mai puțin de 12 astfel de medici. Sunt însă doar 4 doctori cu această specialitate, iar aceștia abia fac față numărului de pacienți. Ei sunt ajutați de alți 4 pneumologi.

Și mai gravă este situația de la Adjud, unde ar fi nevoie de cel puț in 2 medici specializați în anestezie terapie intensivă, 2 interniști și 1 infecționist. Lipsa medicilor de aici a fost suplinită un timp de specialiști care făceau naveta de la Focșani, dar acum spitalul din Adjud este nevoit să se descurce cu cei pe care îi are.

Problema este cunoscută de autoritățile județene, care au prezentat-o și membrilor guvernului. Autoritățile vrâncene cred că soluțiile la problema lipsei de personal pot fi găsite de autoritățile centrale, care pot decide detașarea unor specialiști.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite