Situația muncitorilor srilankezi din Focșani. După ieșirea din carantină au 12 zile să își găsească un loc de muncă

3 iunie 2020, 12:47

Șase dintre ei și-au dat demisia când au fost anunțați că vor fi concediați, dar ceilalți spun că nu vor să își piardă slujbele și se plâng că, în curând, vor rămâne fără bani și fără cazare. Antonia Ioniță are toate informațiile.

Pe 30, aprilie 29 de muncitori srilankezi împreună cu alți români au aflat că sunt concediați. Situația s-a schimbat pentru unii dintre ei care s-au îmbolnăvit și au intrat în carantină sau în izolare Ei spun că pe acestă perioadă nu au primit niciun drept bănesc.

După concediul medical, acum urmează să fie concediați

Oamenii spun că au timp foarte scurt – 12 zile- să își găsească un loc de muncă și acest lucru nu pot sa-l facă pentru că nu au bani să se deplaseze.

Ei spun că au luat legătura cu autoritățile din țara lor care le-au cerut documente doveditoare care atestă îmbolnăvirea lor  și tratamentul pentru COVID-19 în original. Ei spun că  aceste documente doveditoare au fost păstrate de autorități și ei nu au decât copii.

Azi la prefectura din Vrancea este așteptat ministrul Muncii care va discuta cu reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă, prefectul județului și cu patroana fabricii de textile care i-a concediat, despre situația muncitorilor srilankezi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă