Site-ul pentru trimiterea candidaturilor la Premiul Daphne Caruana Galizia pentru jurnalism va fi lansat oficial marţi

Daphne Caruana Galizia
Daphne Caruana Galizia
22 iunie 2021, 09:39

Acordat cu sprijinul Parlamentului European, premiul va recompensa jurnalismul care reflectă principiile şi valorile UE – demnitatea umană, libertatea, democraţia, egalitatea, statul de drept şi drepturile omului.

Pot candida jurnalişti profesionişti şi echipe de jurnalişti profesionişti de orice naţionalitate care vor prezenta articole care au fost publicate sau difuzate de o instituţie media cu sediul într-unul dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

Lucrarea câştigătoare va fi selectată de un juriu independent, compus din reprezentanţi ai presei şi ai societăţii civile din cele 27 de state membre ale UE, precum şi din reprezentanţi ai principalelor asociaţii europene de jurnalism.

Premiul şi suma cu care este dotat, 20.000 de euro, demonstrează sprijinul ferm al Parlamentului European pentru jurnalismul de investigaţie şi pentru protecţia jurnaliştilor din întreaga lume.

Premiul a fost creat ca recunoştinţă pentru jurnalista de investigaţie anticorupţie din Malta Daphne Caruana Galizia care a fost ucisă într-un atac cu maşină capcană la 16 octombrie 2017, după ce a publicat informaţii despre cazuri de corupţie care conduceau către membri ai guvernului ţării sale.

La ceremonia de lansare a site-ului va participa şi fiul jurnalistei, Matthew Caruana Galizia. Vor fi prezenţi, de asemenea, David Casa, chestor şi membru al Parlamentului European, precum şi de Heidi Hautala şi Othmar Karas, vicepreşedinţi şi membri ai Parlamentului European.

Ceremonia anuală de decernare a premiilor va avea loc în fiecare an în jurul datei aniversare a asasinării jurnalistei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite