Site-ul de știri al Televiziunii Române, Știri.tvr.ro, a fost vizat de un atac cibernetic

2 mai 2022, 12:30

Site-ul de știri al Televiziunii Române nu a funcționat în intervalul orar 12.00 – 08.00.

Atacuri cibernetice repetate au avut loc în ultimele zile și asupra website-urilor Companiei Naționale Aeroporturi București.

Atacurile nu au modificat conținutul site-urilor, ci au blocat paginile web prin accesări multiple într-o perioadă extrem de scurtă.

Un atac de acest tip depășește capacitatea totală a serverului de a răspunde în timp util solicitărilor.

Ultimul atac a avut loc în această adimineata asupra website-ului bucharestairports.ro. Pentru câteva ore, acest site a fost inaccesibil publicului, dar funcționarea a revenit acum la normal. Nu s-au înregistrat pierderi de informații și nu a fost afectat serverul de e-mail.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti reprezintă principalul pol aviatic al României, care procesează aproximativ 75% din traficul aerian de pasageri, marfă şi poştă înregistrat la nivel naţional.

Site-ul Poliției Române a fost ținta unui atac cibernetic în weekend sâmbătă. Atacul a fost respins de către specialiştii în comunicaţii şi tehnologia informaţiei din cadrul instituţiei

Accesarea site-urilor gov.romapn.ropolitiadefrontiera.rocfrcalatori.ro şi a site-ului unei instituţii financiare a fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS (distributed denial of service), vineri dimineaţa, potrivit unei informări a Guvernului României.

Atacul cibernetic a fost revendicat de gruparea KILLNET de sorginte estică, pro-rusă, specializată în atacuri de tip DDoS

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) spune că în acest sfârșit de săptămână a fost o creștere semnificativă de atacuri, „pe anumite pagini web depășindu-se procentul de 100% a acestor tipuri de atacuri în comparație cu alte perioade”.

Și Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a transmis sâmbătă un avertisment mai multor redacții, site-uri de media, unor instituții publice și altor organizații care se află pe o listă publicată de gruparea de criminalitate cibernetică Killnet care, spun ei, vor fi în aceste zile „noi ținte ale atacurilor de tipul distributed denial of service (DDoS)”. Obiectivul principal al atacatorilor este inactivarea site-urilor și a serviciilor web, distrugerea reputației și panicarea utilizatorilor din România.

În luna aprilie, gruparea KILLNET a lansat atacuri DDoS asupra site-urilor unor instituții din state precum SUA, Estonia, Polonia, Cehia, dar și asupra site-urilor NATO.”

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite