Sistemul RO-ALERT, testat astăzi în București și Ilfov. Mesajele, trimise pentru alertarea populației în situații de urgență

21 septembrie 2018, 08:32

ACTUALIZARE Dimineaţă, pu’in după ora 10, oamenii din sectoarele 1 și 3 ale Capitalei au auzit un sunet diferit față de soneria obișnuită a telefonului și au văzut avertismentul de la pompieri pe ecran. Așa au aflat că e vorba de un test pe care îl fac pompierii din București ca să vadă dacă sistemul RO-ALERT funcționează cum trebuie.

Pompierii spun că atunci când sunt trimise mesajele, ar trebui să ajungă în orice colț al țării și pot fi văzute chiar și la metrou.

Sunt, însă, oameni care nu au primit mesajul trimis de autorităţi. Pentru a-şi configura telefoanele, trebuie să intre pe ro-alert.ro și să acceseze secțiunea „Configurare”.

Sistemul RO-ALERT a fost prezentat luna aceasta, iar rolul lui e să avertizeze populația în caz de dezastru. Autoritățile vor să evite situații precum cea de anul trecut din vestul ţării, când 8 oameni au murit după ce o furtună violentă a lovit judeţele Timiş și Arad.

–––––––––––––––––––––––––

Între orele 10.00 și 12.00 vor fi transmise mesaje „test” utilizatorilor de telefoane mobile aflaţi în sectoarele 1 şi 3 ale Capitalei, dar şi în oraşele Otopeni şi  Măgurele din judeţul Ilfov.

După-amiază între orele 17.00 și 19.00, vor fi  transmise mesaje „test” utilizatorilor de telefoane mobile aflaţi în oraşul Buftea, judeţul Ilfov.

Testarea sistemului RO-ALERT a fost făcută şi în judeţul Cluj.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite