Sistemul medical ungar e în colaps sub povara crizei de coronavirus

12 decembrie 2020, 15:06

Janos se bucură să fie din nou acasă. A fost infectat cu noul coronavirus și a avut simptome atât de severe încât a fost nevoit să petreacă în spital aproape trei săptămâni.

Și aceasta nu era singura problemă. Janoș Haasz ne arată fotografii din spital: patul în care a stat și așa arată holul.

Pacienților li se cerea să-și aducă de acasă până și săpun.

Organizația Human Rights Watch a documentat condițiile precare ale spitalelor din Ungaria – dovada că guvernul Orban nu a investit în sănătate.

O întâlnim pe Gyula Kincses, președintele Colegiului Medicilor. Nu mulți doctori sunt dispuși să vorbească despre situația din sistemul de sănătate ungar.

În perioada primului val Corona, Ungaria a reacționat rapid prin închiderea granițelor, a magazinelor și școlilor.

La al doilea val, restricțiile au fost înăsprite: măștile de protecție sunt obligatorii în public, circulația este interzisă într-un anumit interval orar.

Pentru a combate virusul, guvernul ia în considerare folosirea vaccinului rusesc. În opinia lui Janoș Haasz, este impoortant ca oamenii de rând să știe cât de rea este situația cu adevărat.

Tocmai de lucrul acesta trebuie să țină seama guvernul, mai spune scriitorul vindecat de Covid. Numai informațiile corecte pot ajuta Ungaria să țină pandemia sub control.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite