Sistemul medical, din nou sub presiune maximă. La ATI abia se mai găsesc câteva paturi libere

23 septembrie 2021, 16:42

Peste 7.000 de persoane au fost testate pozitiv de Covid, potrivit ultimului raport, și 113 au murit din cauza acestei boli. Printre ei, și un tânăr de 20 de ani. Secțiile de Terapie Intensivă se apropie de capacitatea maximă, cu 1.067 de paturi ocupate. Potrivit Institutului de Sănătate Publică, 91.5% dintre bolnavii răpuși săptămâna trecută erau nevaccinați.

IAȘI

La Iaşi, Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Sfântul Spiridon are toate cele 6 paturi ATI ocupate. Pacienţii care au nevoie de internare sunt ținuți în zonele tampon dintre secţii, mai mult pline în ultima vreme.

DIANA CIMPOEŞU, coordonator UPU SMURD Iaşi: Creșterea a fost impresionantă în ultimele zile și cele mai multe cazuri sunt de ATI. Vârstele sunt între 54 și 84 de ani.

Medicii ieșeni spun că toți pacienții pozitivi care vin la Urgențe sunt nevaccinați. Din păcate, unii fac forme foarte severe.

CRAIOVA

Și în Dolj e aceeași situație. DSP face demersuri pentru a deschide și secția ATI Covid de la Spitalul CFR Craiova, care are 10 locuri.

Dr. IULIANA MANEA, coordonator DSP Dolj: Ultima secţie de terapie care poate fi organizată în judeţul Dolj la Spitalul CFR, din datele pe care le avem, o să fie funcţională începând de mâine. Noi am solicitat deja CNCCI detaşarea de personal medical.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, conducerea a găsit o soluţie provizorie, pentru pacienţii care au nevoie de oxigen.

CRISTIANA GEORMĂNEANU, director medical Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova: Sectorul în care  izolăm pacienții suspecți, dar și confirmați, amenajat la parterul clinicii de cardiologie intervențională. Neavând loc, rămân în acest sector Covid. Acești pacienți sunt tratați, primesc tratament de specialitate

BUCUREŞTI

Lucrurile nu stau mai bine nici în Capitală, unde la prânz mai erau 3 paturi libere la ATI. Încă 14 ar putea fi pregătite într-o săptămână. Din cele 19 spitale din subordinea Primăriei Generale, doar 7 nu tratează cazuri de Covid .

DEJ

Managerii de spitale trec la soluții de urgență ca să poată funcționa. În Dej, oraș aflat în scenariul roșu, doar personalul vaccinat va mai lucra în anumite secții din spital, pentru a reduce riscul unui focar.

Dr. Antonela Nicoară, purtător de cuvânt, Spitalul Municipal Dej: În spital avem o secţie COVID la ora asta de 20 de paturi, dar facem deja demersurile să creştem la 30 de paturi COVID, plus 6 paturi ATI. Am luat decizia  că pentru protecţia personalului şi a pacienţilor, pe aceste compartimente va lucra doar personalul vaccinat, pentru a se evita contaminarea.

ARAD

La Arad, conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă are doar 800 de salariați vaccinați, din totalul de 2200. Motiv pentru care a decis să-i testeze pe cei neimunizați o dată la trei zile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite