Sisteme care identifică starea de spirit a angajaților și tricouri care cheamă salvarea, la cel mai mare târg IT din Europa de Sud-Est

5 octombrie 2017, 21:11

Tehnologii care ne indenfică, tricouri care cheamă salvarea dacă ni se face rău, dulapuri la care ne încărcăm telefonul sau roboți care fac curățenie în locul nostru. Sunt doar câteva dintre soluțiile pentru dezvoltarea afacerilor expuse la cel mai mare târg IT din Europa de Sud-Est, de la București.

Sistemele de securitate cibernetică au fost vedetele târgului. În România, fraudele informatice au produs, anul trecut, un prejudiciu record de peste 130 de milioane de euro și stârnesc îngrijorarea tot mai multor manageri.

Mustafa a fost unul dintre cei mai cunoscuți hackeri din Marea Britanie. La doar 16 ani a fost arestat după ce a spart bazele de date ale unei mari corporații internaționale. Acum, la 22 de ani, a venit la București, în calitate de expert în securitate, pentru a-i avertiza pe români despre riscurile Internetului.

Inginerii au pregătit soluții inedite și pentru fermieri, cum ar fi o dronă cu ajutorul căreia ciobanii își pot supraveghea stânele, în cele mai mici detalii.

Economia românească ocupă ultimul loc în Europa în domeniul inovării, conform ultimului raport al UE din anul 2016.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite