Sisteme anti-dronă, testate de specialiștii NATO. Zeci de sisteme au fost deja create pentru a opri dronele care intră în regiuni sensibile

8 decembrie 2021, 19:22

O dronă de mici dimensiuni este capturată de o alta mai mare cu ajutorul unei plase. Acesta este unul dintre sistemele anti-dronă testate de specialiștii NATO într-o bază olandeză. Militarii germani au venit cu o alta abordare și au prezentat un sistem de bruiaj care poate doborî dronele care reprezintă un potențial pericol.

Mr. KOEDAM, Forţele Aeriene Olandeze:Scopul acestui eveniment este să îi aducem pe toţi împreună. În NATO avem atât de multe ţări, atât de multe sisteme şi vrem să le putem integra. Aceasta este ideea exerciţiului, să găsească o soluţie pentru integrarea tuturor sistemelor diferite pentru a putea lucra împreună.

Într-o bază militară olandeză, timp de aproape 2 săptămâni, zeci de specialiști militari și civili din țări din NATO au prezentat în jur de 70 de sisteme care pot opri dronele care intră în zone sensibile.

Dr. Cristian Coman, Agenţia NATO pentru Comunicaţii şi Informatică: Pentru NATO este foarte important să ne asigurăm că atunci când ţările cumpără anumite echipamente, investesc în anumite capabilităţi, acestea pot lucra împreună şi se va putea atinge un efect de multiplicare a forţei pentru Alianţă.

În ultima vreme, mai toate ţările din Occident şi-au adaptat legislaţia legată de operarea dronelor civile. Acestea au devenit foarte accesibile, pot fi cumpărate de oricine și reprezintă un adevărat pericol pentru aviație și nu numai.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite