Sistem antiseism inovator, instalat în premieră în Europa, la Muzeul Antipa!

23 iulie 2019, 21:18

Sistemul anti-cutremur a fost implementat de japonezi.

În momentul unui cutremur cu o magnitudine mai mare de 4, sistemul se activează şi izolează complet obiectul protejat.

Daisuke Kudo, reprezentantul echipei japoneze: „În Japonia, în Kyoto, avem multe monumente, statui ale lui Buddha, protejate cu ajutorul acestei tehnologii. Această aplicaţie nu se limitează la atât.  Chiar şi după un dezastru natural, continuă să funcţioneze”.

Noul sistem protejează unul dintre cele mai preţioase specimene din patrimoniul naţional: scheletul de Deinotherium gigantissimum.

Uriaşul mamut de peste 4 m înălţime şi aproape tot atât lungime poate fi admirat încă de la intrarea în holul central al muzeului.

Aproape 9 luni de muncă laborioasă au fost necesare pentru ca scheletul să fie restaurat după cutremurul din 4 martie 1977.

Tehnologia implementată de japonezi protejează deja colecţii de artă, obiecte de patrimoniu naţionale, servere şi spaţii de stocare a datelor în Japonia şi America. A trecut proba a două cutremure majore în Japonia.

Muzeul dispune şi de un dispozitiv pentru demonstraţii: o replică în miniatură, cu ajutorul căreia vizitatorii pot testa şi experimenta tehnologia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite