Siria: Medicii din orașul Douma afirmă că nu au tratat pacienți otrăviți cu gaz toxic. Localnicii îi contrazic

Medicii din localitatea siriană Douma, unde ar fi avut loc atacul cu arme chimice pe 7 aprilie, afirmă că nu au primit niciun pacient cu simptome de otrăvire cu gaz toxic. Organizațiile neguvernamentale occidentale spun însă că medicii sunt forțați să facă astfel de afirmații, de frica regimului Assad. Mai mulți localnici contrazic și ei ceea ce spun medicii din Douma.

17 Aprilie 2018, 13:59 (actualizat 17 Aprilie 2018, 20:57) Știrile TVR |
$article.media.images[0].description
Medicii din orașul Douma afirmă că nu au tratat pacienți otrăviți cu gaz toxic"
 |  GALERIE FOTO

Medicii au povestit că au internat câțiva pacienți cu probleme respiratorii, dar acele probleme nu erau cauzate de o substanță chimică, ci de praf și fum, pentru că stătuseră ascunși într-o pivniță, în timpul luptelor dintre trupele guvernamentale și islamiștii din Douma.

Marwan  Jaber, medic la spitalul din Douma: "Apoi, au năvălit nişte oameni necunoscuţi, ţipând că a avut loc un atac chimic. Şi au început să-i stropească pe pacienţi cu apă. Noi am consultat pe toată lumea şi nimeni nu prezenta  simptomele unui atac chimic."

Unii localnici din Douma povestesc, însă, altceva:

"Atacul a fost pe la 7 seara. Bomba cu gaz chimic a fost lansată de sus. Nu am ştiut şi ne-am repezit în casă. Eu am ieşit imediat. Dar ai mei au murit toţi: soţia, fraţii mei, mama. Toţi sunt morţi."

"Dintr-o dată, ne-a învăluit un gaz. Mirosea a clorină."

(w500) Localnicii

Inspectorii Organizației Internaționale pentru Interzicerea Armelor Chimice sunt în capitala siriană, Damasc, dar încă nu au ajuns la Douma. Ei se plâng că autoritățile siriene, împreună cu rușii, nu le dau voie să ajungă în oraș pentru a începe analizarea probelor, astfel încât să poată obține detalii despre presupusul atac chimic.

În plus, occidentalii îi acuză pe ruși că ar fi încercat să înlăture probele existente în Douma, pentru a modifica rezultatul anchetei internaționale.

(w500) Război î

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 36°C 27°C
IASI 35°C 28°C
CLUJ 26°C 26°C
CONSTANTA 29°C 26°C
CRAIOVA 31°C 30°C
BRASOV 26°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI