Singurul spital suport COVID din Teleorman, Spitalul Caritas din Roșiorii de Vede, este la capacitate maximă

16 octombrie 2020, 07:26

Singurul spital-suport Covid-19 din Teleorman, Spitalul Caritas din Roșiorii de Vede, funcționează, în acest moment, la capacitate maximă. Toate cele 200 de paturi sunt, în prezent, ocupate, spune conducerea unității medicale. Din acest motiv, pacienții infectați cu noul coronavirus sunt nevoiți să aștepte ore întregi, în fața unității spitalicești, până când pot beneficia de un loc în spital.

Mai grav este faptul că și Secția de Terapie Intensivă este ocupată aproape în totalitate. Asta, în condițiile în care numărul de noi infectări în Teleorman crește de la o zi la alta.

Pentru a face față situației autoritățile desemnaseră Spitalul Municipal Videle ca a doua unitate-suport pentru pacienții cu Sars-Cov2. Administrația locală din Videle a respins, însă, propunerea, așa că Spitalul de la Roșiorii de Vede a rămas, în acest moment, singurul care tratează exclusiv pacienții cu Covid-19.

Acum, autoritățile județene caută soluții pentru a rezolva cât mai repede problema și au desemnat un nou spital-suport, la Turnu Măgurele.

Teleormanul este printre județele cu cea mai mare rată a îmbolnăvirilor de Covid-19. În prezent, rata de infectare este de 1,97 la mia de locuitori

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite