Singurul lucru cert despre Omicron: este o variantă mult mai contagioasă a coronavirusului. Statele europene reintroduc, rând pe rând, restricții

4 decembrie 2021, 21:15

Organizaţia Mondială a Sănătăţii anunță că, în maximum 3 săptămâni, aflăm date certe privind impactul Omicron asupra eficienței vaccinurilor.

Casa Albă este în legătură permanentă cu marii fabricanți de seruri anti-COVID, pentru a stabili ce e de făcut. Sunt mai multe scenarii.

Dr. Anthony Fauci, consilier prezidențial, Casa Albă: Primul e creşterea producţiei de vaccinuri cu formula existentă. Al doilea, un vaccin atât împotriva tulpinii iniţiale, cât şi împotriva variantei noi. Altă opţiune e o doză cu formulă specială împotriva variantei„.

În Irlanda revin restricțiile. Restaurantele limitează numărul clienților, barurile de noapte – redeschise în octombrie – se închid iar.

Francezii află luni ce restricții suplimentare vor fi impuse pe perioada sărbătorilor, ținând cont că numărul infectărilor în 24 de ore e de aproape 50 de mii.

Elvețienii vor purta în continuare mască, iar certificatul COVID rămâne în vigoare și de acum înainte. Așa a decis Consiliul Federal. În plus, se reduce valabilitatea testului rapid de la 48 la 24 de ore.

Austriecii reiau protestele. Sunt în stradă pentru a condamna impunerea certificatului COVID, restricțiile și planurile privind vaccinarea obligatorie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă