Sindicatele în stradă, în timp ce bugetul era adoptat în Parlament. USR, singurul partid nemulțumit de împărțirea banilor, va ataca legea la CCR

23 decembrie 2021, 18:39

Prezenți în sală sau online, parlamentarii au votat cu o largă majoritate bugetul de stat și cel al asigurărilor sociale. Au fost 294 de voturi pentru și 120 împotrivă, două zile de dezbateri în plen, mii de amendamente ale USR respinse, dar și câteva revendicări suplimentare ale Coaliției și ale formațiunii de opoziție AUR incluse în buget.

Mitropolia Basarabiei va primi finanțare, peste 170 de milioane de lei vor fi alocați lăcașelor de cult pentru reparații, iar 117 milioane pentru programul „Masa caldă” în școli.

Premierul nu a fost prezent la vot, deși este senator. Nicolae Ciucă a susținut cele două proiecte de buget în ședința de ieri.

În timp ce parlamentarii votau bugetul, sindicatele din mai multe domenii cereau în stradă să li se acorde creșterile prevăzute în legea salarizării unitare, aprobată în 2017. Doar unii dintre angajații din sănătate vor primi sume infime anul viitor, spun liderii sindicali.

Un protest de amploare au organizat și sindicatele polițiștilor, angajații din ministerul Muncii, cei din penitenciare și militarii rezerviști.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite