Sindicatele din domeniul Sănătății: Abia acum s-au pus bazele negocierilor, s-a acceptat că pot fi pierderi. Sanitas continuă protestele

5 octombrie 2017, 10:35

În urma negocierilor de vineri cu ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, sindicaliștii din domeniul sanitar au spus că abia acum s-au pus bazele unor discuții, s-a acceptat că, dacă nu se schimbă ceva, vor fi multe categorii sociale păgubite, rămâne să se găsească soluții.

Reprezentantul Sanitas a declarat că programul de pichetări continuă, nu există o concluzie sau un motiv să se renunțe la pichetări.

Reprezentanții Ambulanței au spus că așteaptă decizia de vineri, pe care o consideră foarte importantă, și renunță la o parte din pichetări.

Vineri, salariații din sănătate vor picheta sediul Ministerului Finanțelor Publice, iar pe 19 octombrie membrii Sanitas vor organiza un miting în Capitală.

Joi, angajații serviciilor de Ambulanță din țară au protestat și ei nemulțumiți de noua lege a salarizării care le va micșora lefurile. Printre nemulțumirile sindicatelor se numără și transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat.

Sindicaliștii sunt nemulțumiți pentru că transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat va anula practic majorarea salarială promisă de la 1 ianuarie, anul viitor. au calculat că bugetarii vor primi în mâna cel mult 4,25% creștere salarială. Pe de altă parte spun că vor fi f multe persoane care vor pierde bani din cauza plafonării sporurilor la cel mult 30% masa salarială totală, pe ordonator principal de credite.

Protestatarii au venit cu calcule, cu pixuri și hârtii și au arătata că sunt categorii care vor primi și cu 50 de procente, este vorba despre cei care lucrează în condiții grele de muncă, de exemplu cei de la Terapie intensivă, de le UPU, de la SMURD, domenii cu risc mare de transmitere a unor boli contagioase.

Sindicaliștii sunt nemulțumiți și se faptul ca trebuie sa lucreze 48 de ore pe săptămână, ei au făcut apel și la intervenția Comisiei Europene pentru a se renunța la aceste măsuri.

Sindicatele de la Ambulanță protestează azi cu banderole.

Protestatarii sunt hotărâți să declanșeze greva generală dacă nu vor fi ascultați.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite