Sindicaliştii ANAF își pun speranța în discuţiile de astăzi pe tema legii salarizării din Comisia de muncă a Senatului

18 mai 2017, 10:25

„Toţi colegii mei de aici au acceptat ideea că Parlamentul este suveran şi vom face tot posibilul ca să ne rezolvăm problemele în Parlament”, a declarat miercuri, după mai mult de 4 ore de negociere cu reprezentanţii ministerului de resort, preşedintele Sed Lex, Vasile Marica.

„Sperăm să aducem lucrurile pe făgașul normal și activitatea instituțiilor afectate (…) de aceste proteste să se reia în condiții normale”, a indicat și președintele ANAF, Bogdan Stan.

Preşedintele Sed Lex a mai subliniat că şeful ANAF a înţeles că grila de salarizare oferită finanţiştilor „nu poate sta în picioare”.

„Şi-a retractat poziţia domnul Bogdan Stan şi a înţeles că grila de salarizare care ne este oferită acum nu poate sta în picioare şi a înţeles că trebuie lansată în sus, trebuie să susţină această grilă şi, deja, din punctul nostru de vedere, este un pas în faţă. Dânsul a pus foarte mult accent pe colectare, ca şi domnul ministru. Nu poţi să mobilizezi nişte oameni permanent, îi reorganizezi, le iei din bani, a luat 20%, şi acum vrei să colectezi în aşa fel încât toate categoriile sociale să aibă banii pentru creşterile salariale”, a mai subliniat ieri Vasile Marica.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite