Sindicaliștii din sănătate cer testarea tuturor angajaților, precum și echipamente de protecție

Sursă: Mediafax
Sursă: Mediafax
26 martie 2020, 13:57

Conducerea Federației Naționale Sindicale ”Ambulanța” din România solicită Guvernului României și Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență solicită Guvernului testarea personalului medical de pe ambulanțe, dar și echipamente speciale de protecție.

”Pentru a păstra operativitatea în intervenții, solicităm de urgență în prima etapă testarea întregului personal din serviciile de ambulanță din județele care au angajați în izolare, și în etapa a doua, în toate Serviciile Publice de Ambulanță”, arată sindicaliștii într-un comunicat.

Aceștia avertizează că în lipsa echipamentelor complete de protecție individuală, activitatea serviciilor de ambulanță se va bloca în maxim două săptămâni. ”La această dată, în Serviciile Publice de Ambulanță avem confirmați pozitiv cu COVID-19 un număr de trei angajați, iar izolați avem în total 113 angajați, din care 68 de angajați în 22 de județe și 45 de angajați în Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov”, arată sursa citată.

Totodată, sindicaliștii fac apel la toate persoanele juridice și fizice care pot veni în ajutorul Serviciilor Județene  de Ambulanţă și Serviciului de Ambulanță București-Ilfov cu materiale de curățenie și dezinfecție și echipamente de protecție specifice.

Și Federația „Solidaritatea Sanitară” solicită testarea tuturor angajaților din sistemul sanitar.

”Autoritățile statului mențin în continuare procedurile care au generat acest dezastru, refuzând testarea salariaților care au intrat în contact cu pacienți și/sau persoane confirmate ca fiind infectate COVID 19. Această situație ne întărește suspiciunea existenței unei intenții ascunse a guvernanților de a practica imunizarea forțată a salariaților din Sănătate, prin încălcarea dreptului acestora la protecția sănătății și a securității în muncă. Federația „Solidaritatea Sanitară” respinge categoric o astfel de procedură, ea încălcând în mod grav drepturile fundamentale ale salariaților și ale membrilor familiilor acestora”, arată sindicaliștii într-un comunicat.

Sindicaliștii atrag atenția că, în forma inițială, Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19) era prevăzută testarea tuturor salariaților contacți, simptomatici și asimptomatic.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite