Sindicaliștii germani protestează și cer o tranziție responsabilă spre robotizare, care să nu lase milioane de oameni fără locuri de muncă

30 iunie 2019, 14:39

O maree roșie s-a revărsat asupra Berlinului. Zeci de mii de angajați din toată Germania au răspuns la chemarea sindicaliștilor pentru a le cere guvernanților responsabilitate în tranziția către robotizare și digitalizare.

Dezvoltarea roboților în majoritatea industriilor și cerințele tot mai aspre pentru protejarea mediului îi sperie pe muncitori, care se tem că ei vor fi primele victime.

Jörg Hofmann, președintele sindicatului IG Metall: „Dacă digitalizarea şi protejarea mediului înseamnă declin social pentru indivizi, atunci digitalizarea şi ecologia devin ameninţări. Asta nu trebuie să se întâmple„.

Demonstrația uriașă de la Berlin a avut loc la doar câteva zile după un amplu studiu realizat de cercetătorii Oxford Economics. Potrivit acestora, până în 2030, peste 20 de milioane de slujbe la nivel global vor fi pierdute de oameni în favoarea roboților.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite