Sindicaliștii din Poliţie şi Penitenciare au continuat protestele la guvern și la sediile PNL și PSD

Polițiști proteste
Polițiști proteste
17 august 2022, 07:24

Polițiștii și ale angajații din penitenciare au manifestat azi în fața Guvernului, după care au plecat spre sediile PSD și PNL, unde n-au mai fost primiți.

La sediul PSD, portarul a preluat memoriul întocmit de sindicaliști și l-a dus în birourile din clădire. Și la sediul PNL au dat de porți închise, singura reuşită fiind depunerea documentului cu revendicări în clădirea liberalilor.

Sindicaliștii solicită respectarea legii salarizării votate în 2017 precum și aplicarea sporurilor de risc și suprasolicitare neuropsihică în cuantum maxim.

ACTUALIZARE 12.10 Protestatarii mărșăluiesc prin oraș. Au fost la guvern, unde nu au fost primiți de premierul Nicolae Ciucă, deoarece șeful executivului ar putea să îi primească doar mai târziu, apoi  au mers la sediul PSD, iau acum se îndreaptă spre sediul PNL, a transmis Marius Popescu pentru Telejurnalul de la ora 12.00.

 

 

ACTUALIZARE 11.10 Protestatarii se află în Piața Victoriei, iar liderii lor au intrat la guvern, unde așteaptă să fie primiți de premierul Ciucă.

 

 

Potrivit programului anunțat,  începând cu ora 10:00, reprezentanţi de la Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Sindicatul Democratic al Poliţiştilor (SIDEPOL), Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) şi Federaţia Poliţiştilor de Penitenciare (FPP) protestează în faţa Guvernului României. La ora 11:00, sindicaliştii din poliţie şi din penitenciare se vor deplasa în marş spre sediile principalelor partide politice care formează actuala coaliţie de guvernare.

Potrivit SNPPC, Guvernul menţine în procedură de avizare legislativă proiectul de OUG prin care vrea să continue măsurile fiscal-economice discreţionare, acordând majorări salariale preferenţiale, în timp ce familia ocupaţională bugetară Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională urmează să fie din nou amânată de la aplicarea în integralitate a grilei de salarizare prevăzută în Legea-cadru 153/2017 (care trebuia aplicată de la 1 ianuarie a.c.).

„Prin măsurile legislative preconizate, drepturile întregii familii ocupaţionale bugetare AOPSN, ale personalului contractual, dar şi ale pensionarilor militari (rezervişti din Armată şi Poliţie, care pot fi rechemaţi oricând, la ordin, în activitate, conform Legii nr. 446/2006 ) sunt în continuare călcate în picioare de către actuala Coaliţie de guvernare, fapt pentru care vom fi prezenţi la sediile instituţiilor în cauză, timp de trei zile, între orele 10:00 – 14:00”, se menţionează într-un comunicat de presă al sindicaliştilor.

Protestele vor continua şi joi, 18 august, la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

VEZI ȘI: Sindicaliștii din Poliție, în stradă. Polițist: După aplicarea legii salarizării, nouă ne-au scăzut salariile. Puterea noastră de cumpărare e mult mai mică

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite