Sindicaliștii din învățământ așteaptă noi negocieri cu guvernanții. Marius Nistor: Nu este niciun semnal, nu iese nici fum alb, nici fum negru

27 mai 2023, 16:53

După ce greva angajaților din sistemul de învățământ a amânat evaluările la clasa a VI-a și a modificat calendarul înscrierilor la clasa pregătitoare, Ministerul Educației a anunțat că rămâne neschimbat calendarul înscrierilor la Bacalaureat. Acestea se vor desfășura în perioada 29 mai – 7 iunie. Toată responsabilitatea a fost pasată școlilor.

Nicio precizare pentru cei care nu vor putea depune documentele de înscriere.

Prin telefon,  LILIANA ZASCHIEVICI, directorul Colegiul Naţional Mihai Viteazul: Dacă nu vom fi în grevă le vom face şi dacă avem personal care să fie dispus să facă asta. Dacă vom fi în grevă probabil nu, că nu avem cu cine. Săptămâna aceasta nu am fost în grevă pentru că am avut Săptămâna Verde, erau deja parteneriate stabilite.

Elevii de clasa a XII-a sunt în acest moment, neoficial, absolvenți, pentru că situația lor școlară nu este încheiată. Unele licee au organizat festivități de absolvire, dar fără premii, în lipsa mediilor.

ANDREIA BODEA, director Colegiul Național I. L. Caragiale:
Am vorbit și cu părinții acum, unii sunt în pragul disperării mă întreabă pe mine – dar ce credeți că o să se întâmple, dar totuși, dar doamnă, dar cum facem, dar se amână anul, dar se prelungește, dar se îngheață. Colegii mei sunt și ei îngrijorați, note noi avem, medii noi avem, nu putem valida situația școlară.

Nicio nouă rundă de negocieri între guvernanți şi sindicaliști nu a fost stabilită.

Prin telefon, MARIUS NISTOR, Federația Sindicatelor Spiru Haret:
Nu este niciun semnal, nu iese nici fum alb, nici fum negru. Avem tot respectul pentru elevii noștri, vom fi alături de ei, dar în acest moment suntem în acțiune de protest. Rog copiii și părinții să înțeleagă, suntem într-o astfel de acțiune de protest, este fără precedent, vom avea grijă și de copii, vom avea grijă să nu fie afectați.

Asociațiile de elevi susţin revendicările profesorilor, însă doar unele se poziţionează clar în favoarea protestelor.

ARIANA DUDUNĂ, președinte Asociația Elevilor din Constanța: Elevii sunt cu ei. E imposibil ca examenele să fie blocate, nici măcar în pandemie nu s-a discutat așa ceva. Haideți să lăsam scenariile apocaliptice pentru că ele sunt tot o propagandă a Guvernului. Dacă ele vor fi amânate vom susține în continuare profesorii.

Pentru marţi e anunţat un nou miting, de la Guvern la Cotroceni, cu 20.000 de participanți.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite