Simularea examenului național de Bacalaureat 2019. Romanul interbelic i-a pus în dificultate pe elevi, la proba la limba și literatura română

Simularea probelor de la Bacalaureat a început luni, cu un îndemn la boicot din partea Consiliului Național al Elevilor. Cei aproape 300 de mii de adolescenți care au susținut proba scrisă la Limba și literatura română au fost îndemnați să predea foile goale. Unii s-au conformat, nu neapărat ca să protesteze, ci pentru că pur și simplu n-au știut să rezolve subiectele.

18 Martie 2019, 09:07 (actualizat 18 Martie 2019, 19:24) Știrile TVR |
Protest la simularea națională
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Un text din Ion Barbu, unul din Tudor Arghezi, și caracterizarea a doua personaje dintr-un roman interbelic au fost subiectele.

O parte dintre elevii care au participat la simulare nu au știut despre acest protest, dar mulți au dat foaia aproape goală pentru că subiectele au fost destul de grele. Subiectul al treilea care se referea la romanul interbelic i-a pus în dificultate pe elevi. Tinerii spun că nu au ajuns să discute despre romanul interbelic la clasă.

Elevii care participă la simulările pentru examenul de Bacalaureat au fost îndemnați să dea foaia goală.

Propunerea a venit chiar de la Consiliul Național al Elevilor, care vrea astfel să boicoteze testele programate în această săptămână.

Coala albă ca formă de manifest a apărut pentru prima dată la simulările naționale pe care le-au susținut elevii claselor a VII-a și a VIII-a.

Nu se știe însă ce impact a avut mișcarea pentru că rezultatele nu au fost încă afișate, însă reprezentanții Consiliului Național al Elevilor speră că demersul va avea succes cu elevii mai mari de la clasele a XI-a și a XII-a.

CALENDAR SIMULARE BACALAUREAT 2019

Simulare probe scrise ale examenului de bacalaureat

18 martie 2019 Proba E) a) - probă scrisă - Limba şi literatura română

19 martie 2019 - Proba E) b) - probă scrisă Limba şi literatura maternă

20 martie 2019 Proba E) c) proba scrisă - proba obligatorie a profilului

21 martie 2019 - Proba E) d) - probă scrisă - proba la alegere a profilului şi specializării (se organizează numai pentru elevii clasei a XII-a)

29 martie 2019 - Afişarea rezultatelor.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 2°C
IASI 3°C 2°C
CLUJ 6°C 3°C
CONSTANTA 10°C 5°C
CRAIOVA 6°C 2°C
BRASOV 6°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI