Simularea Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a, proba la Matematică. Subiectele, realizate în premieră după o programă nouă

Elevii de clasa a VIII-a au susținut proba la matematică de la simularea examenului de evaluare națională 2021. Simularea a început la ora 09.00, iar elevii au avut la dispoziție două ore pentru a rezolva subiectele. În 149 de localități din țară aflate în carantină luni nu s-au organizat simulările.

30 Martie 2021, 08:20 (actualizat 30 Martie 2021, 21:37) |
Simulări pentru Evaluarea Națională după o programă nouă
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Testul va arăta cât sunt de pregătiți pentru examenul real, care va avea loc la sfârșitul lunii iunie. Subiectele au fost realizate, în premieră, după o programă nouă. Simulările au avut loc cu prezența fizică în toate localitățile care nu se afla în carantină.

A fost a doua zi de emoții pentru elevii claselor a opta, după proba de ieri, la română. La ieșirea din școli, cu toții s-au plâns că le-a fost mai greu să învețe pentru aceste examene din cauza pandemiei și a orelor online. În aproape 150 de școli din mai multe localități aflate în carantină, simulările nu s-au putut desfășura.

Și părinților le-a fost mai greu în această perioadă.

Și la matematică, subiectele au fost concepute pentru prima dată după modelul testelor internaționale Pisa.

Miercuri va avea loc proba scrisă la Limba și literatura maternă. Rezultatele la simulări vor fi afișate peste două săptămâni.

ACTUALIZARE Elevii au avut de rezolvat, în premieră, subiecte după modelul testelor Pisa. Au avut de completat o broșură de 10 pagini.

Simularea acestui examen național se reia după un an de pauză, în 2020 nefiind organizată din cauza pandemiei.

6.120 de elevi din 149 de unități de învățământ nu au putut participa la aceste probe.

Elevii din partea minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine pe 31 martie simularea probei la Limba şi literatura maternă.

Luni a fost proba la Limba şi literatura română.

Elevii înmatriculaţi în unităţile de învăţământ din localităţile carantinate vor putea susţine simulări ale examenelor naţionale, cu prezenţă fizică, după încetarea măsurilor de carantinare, conform unui calendar aprobat de inspectoratele şcolare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021.

Potrivit unei adrese a şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, elevii din zonele carantinate se vor putea deplasa la unităţile de învăţământ fără restricţii din afara localităţii carantinate, la care învaţă, pentru a participa la simularea examenelor naţionale.

"Având în vedere faptul că în perioada 22 - 31 martie se desfăşoară simulările pentru evaluările naţionale 2021 şi examenele naţionale de Bacalaureat, menţionăm că deplasarea elevilor în vederea participării la simulările pentru examenele naţionale este circumscrisă altor motive justificate din ordinele şefului Departamentului pentru Situaţii de urgenţă privind instituirea carantinei zonale şi reprezintă o excepţie de la măsura interzicerii circulaţiei persoanelor în afara locuinţei sau gospodăriei în interiorul şi în afara zonei carantinate", se arată în document.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 8°C
IASI 6°C 2°C
CLUJ 4°C 2°C
CONSTANTA 15°C 13°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV 7°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI