Simularea Evaluării Naționale: proba la matematică. Noi emoții pentru elevii claselor a VII-a și a VIII-a

12 martie 2019, 09:34

Elevii din clasa a VII-a au avut în proporție de 30 la sută subiecte cu răspuns la alegere. Cei mai mulți spun că s-au descurcat deși au avut foarte puțin timp la dispoziție pentru a se pregăti de simulare.

Consiliul Național al elevilor a revenit azi cu detalii legate de motivul pentru care au inițiat protestul cu foile albe.

„Se pune accent pe capacitatea elevului de a memora niște informații și nu pe competentele dobândite. S-a ajuns ca elevii să fie evaluați în urma unor proiecte cu informații copiate de pe internet sau să recurgă la fițuici doar pentru a obține o nota mare”, spun reprezentanții Consiliului.

Deși elevii din clasa a VII a au avut doar 11 zile la dispoziție pentru a se pregăti de simulare, unii profesori privesc și partea bună a acestor evaluări.

 

Rezultatele evaluărilor vor fi analizate la nivelul școlilor și la ședințele cu părinții. Notele vor fi trecute în catalog doar la solicitarea scrisă a elevilor.

 

____________________________

Luni au avut proba la Română, iar în premieră, Consiliul Național al Elevilor a inițiat o formă inedită de protest în ziua Simulării Evaluării Naționale. Le-a cerut elevilor să dea foaia albă.

Elevii din partea minorităților naţionale vor susţine, miercuri, proba scrisă la Limba şi literatura maternă, urmând ca rezultatele să fie comunicate pe 22 martie.

Potrivit MEN, la ora 9,00 vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8,30, timpul destinat elaborării unei lucrări scrise fiind de două ore de când s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul Consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susține la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum și optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite