Simularea Balacaureatului 2019 continuă cu proba obligatorie a profilului

Simularea bacalaureatului continuă miercuri cu a doua probă obligatorie a profilului. Elevii din clasele a XI-a și a XII-a dau examen la matematică sau la istorie. Simularea examenului de bacalaureat a început luni cu proba scrisă de Limba și literatura română.

20 Martie 2019, 09:13 (actualizat 20 Martie 2019, 15:27) |
Simulare la proba la alegere
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Simularea examenului de bacalaureat continuă, miercuri, cu proba obligatorie a profilului, care va fi urmată joi de proba la alegere a profilului și specializării, susținută doar de elevii claselor a XII-a.

Rezultatele vor fi comunicate pe data de 29 martie.

Probele au început la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Subiectele sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, şi sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a dezvolta temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată.

Evaluarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării și notării la nivel național, de către doi profesori din unitățile de învățământ în care elevii susțin simularea. În situația în care nu sunt suficienți profesori de specialitate într-o unitate de învățământ, există și posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte școli.

Rezultatele înregistrate vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învăţământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedințe cu părinții, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obţinute nu se contestă şi pot fi trecute în catalog în baza unei cereri scrise, depusă de elevi sau de părinţii acestora.

Aproximativ 300.000 de elevi sunt aşteptaţi să participe la simularea examenului de bacalaureat, care a început luni cu proba scrisă de Limba şi literatura română.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 17°C
IASI 16°C 13°C
CLUJ 12°C 9°C
CONSTANTA 11°C 15°C
CRAIOVA 17°C 16°C
BRASOV 13°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI