Simulare cu subiecte dificile. Elevii de clasa a VIII-a, a XI-a, a XII-a au fost testaţi la matematică şi istorie

16 martie 2017, 08:36

Copiii au ieşit dezamăgiţi din săli şi s-au plâns că au avut subiecte grele iar profesorii le-au dat dreptate de această dată.

Exerciţiile de la matematică au fost peste medie, ca grad de dificultate. Simulările se vor termina vineri, cu proba la alegere pentru elevii din ultimul an de liceu. Rezultatele vor fi afişate pe 31 martie.

Simularea Evaluării Naționale și a examenului de Bacalaureat continuă joi cu proba la matematică pentru elevii claselor a VIII-a și proba obligatorie a profilului pentru clasele a XI-a și a XII-a.

Ministerul Educaţiei a publicat subiectele pe site.

Potrivit calendarului aprobat de MEN, vineri are loc proba la alegere a profilului și specializării la Bacalaureat exclusiv pentru elevii clasei a XII-a.

Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 31 martie.

Obiectivele simulărilor sunt familiarizarea elevilor cu rigorile evaluărilor pe care le vor susține la finalul anului școlar, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum și optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare.

Notele obținute nu se trec în catalog. În situația excepțională în care se dorește acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog.

În urma analizei rezultatelor, inspectoratele școlare județene vor lua măsuri de monitorizare și control, dar și de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune, precizează MEN.

Subiectele sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe http://subiecte.edu.ro, și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitățile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite