Simulare BAC 2023. Proba scrisă la Limba şi literatura română. Basmul "Harap Alb" și o poezie a lui Tudor Arghezi, printre subiecte

Simularea la Bacalureat 2023 a început cu proba scrisă la Limba și literatura română. Conform calendarului simulărilor, probele au loc în perioada 27 - 30 martie 2023, elevii urmând să afle rezultatele pe 6 aprilie. Rezultatele nu se contestă și nu se trec în catalog. Prin excepție, în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați, aceste note pot fi trecute în catalog.

27 Martie 2023, 07:25 (actualizat 27 Martie 2023, 14:20) Știrile TVR |
Bacalaureat 2023. Probele scrise încep pe 26 iunie
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

 

ACTUALIZARE Potrivit datelor transmise inspectoratele școlare județene, la proba de Limba şi literatura română au fost prezenți 119.614 elevi din totalul celor peste 147.000 de elevi înscriși la începutul anului școlar curent în clasele a XII-a/zi și a XIII-a seral/frecvență redusă. Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 12 elevi, informează Ministerul Educaţiei

ACTUALIZARE La Subiectul I elevii au avut un text la prima vedere din Vasile Tițescu – L-am cunoscut pe Liviu Rebreanu. Pe baza acestuia erau 6 cerințe, 5 cu 6 punte și una cu 20 de puncte. Astfel, primul subiect valora 50 de puncte.

Subiectul al II-lea a avut în prim plan poezia Versuri a lui Tudor Arghezi. Un text de 50 de cuvinte în care să fie comentată relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice. Doar 10 puncte a avut acest subiect.

La subiecutul al III-lea, elevii au avut de scris un eseu pe tema relației dintre două personaje dintr-un basm cult studiat, potrivit edupedu.ro

_______________________

ACTUALIZARE Proba la română a început la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, au fost distribuite subiectele la română la simularea BAC 2023.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor pentru simularea bacalaureatului.

Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, conform programelor.

_____________

Elevii claselor a XII-a şi a XIII-a susţin, luni, proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul simulării examenului de Bacalaureat, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Proba obligatorie a profilului va fi marţi, iar miercuri - proba la alegere a profilului şi specializării.

Elevii din partea minorităţilor naţionale susţin pe 30 martie proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Pe 6 aprilie vor fi comunicate rezultatele.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 30°C 30°C
IASI 30°C 28°C
CLUJ 28°C 26°C
CONSTANTA 26°C 25°C
CRAIOVA 29°C 28°C
BRASOV 27°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI