Simptome noi de Covid-19, indicii pentru o posibilă agravare a bolii. Pilotul Titi Aur: Când rămâi fără aer senzaţia este că s-a terminat lumea

9 aprilie 2021, 21:55

Titi Aur, fostul pilot de raliu, a ajuns în spital cu Covid 19 după ce a început să se simtă tot mai rău în ciuda tratamentului pe care îl făcea acasă.

Acum, starea lui este spre bine, dar încă face perfuzii. A trecut însă prin momente extrem de grele.

Titi Aur: Am rămas fără aer. Când mi-am dat masca de oxigen a apărut acea senzaţie de atac de panică. În acel moment te simţi atât de neputincios, orice te-ar durea, dacă îţi tai un picior, o mână, te doare măseaua, iar eu am avut în viaţă tot felul de întâmplări, toate sunt grele, dar când rămâi fără aer senzaţia este că s-a terminat lumea.

Cei infectați cu noul coronavirus și care stau acasă trebuie să fie atenți la orice fel de simptme, nu doar la scăderea saturației de oxigen. Sunt mai multe semne care pot indica agravarea bolii.

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta: Unii pot să devină somnolenți, unii pot să aibă o scădere a apetitului, să nu mai aibă poftă de mâncare, să nu mai dorească să mănânce ceva, sau să aibă doar o senzație de constricție toracică, ca și cum nu ar putea respira liber, ceva le ține pieptul.

Titi Aur a depășit momentul critic. Dar nu uită prin ce a trecut şi are un sfat pentru orice bolnav de Covid.

Titi Aur: Cine are cele mai mici simptome, la doctor repede şi mai mult insistaţi pe verificarea plămânului, pentru că la mine duminică era plămânul curat-curat, joi dimineaţă era deja 30 la sută afectat, iar vineri după-amiază era 45 la sută afectat.

Astăzi au fost raportate 4942 cazuri de noi îmbolnăviri, în scădere față de ultimele două săptămâni. E însă din nou record de pacienți la Terapie intensivă: 1496.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite