Simona Halep: Sunt convinsă că într-o zi o să dovedesc că sunt nevinovată. Tot ce s-a întâmplat a fost nedrept din toate punctele de vedere

Tristă, dar hotărâtă să se facă dreptate, Simona Halep a dat ochii cu jurnaliștii la câteva ore după ce a primit verdictul în procesul de dopaj. Fostul număr 1 mondial în tenisul feminin spune că va lupta până la capăt pentru a dovedi că este nevinovată. Decizia Agenției Internaționale pentru Integritate în Tenis de a o suspenda pe Halep, până în 2026, rămâne un mister pentru apropiații jucatoarei de tenis care se pregătește acum să atace verdictul la Tribunalul de Arbitraj de la Lausanne.

13 Septembrie 2023, 10:08 (actualizat 13 Septembrie 2023, 19:54) Știrile TVR |

“Sunt șocată, e o mare nedreptate ce se întâmplă. Nu m-am dopat absolut niciodată. Toate acestea vor ieși la iveală într-o zi. O să las experții să discute, pentru că ei știu mai bine ce s-a întâmplat. Sunt convinsă că într-o zi o să dovedesc că sunt nevinovată. Tot ce s-a întâmplat a fost nedrept din toate punctele de vedere. Sunt foarte dezamăgită că se poate judeca un sportiv pe presupunere, pe nimic concret. Toate analizele mele de sânge au fost negative și nu s-a găsit niciodată substanțe interzise. La urină, doar pe data de 29 a ieșit o cantitate infimă de roxadustat. Acum trebuie să ajung la TAS, o să fac apel la această decizie fără sens. O să lupt până la capăt ca adevărul să iasă la iveală”, a declarat Simona în fața casei sale din Constanța.

Așa a reacționat Simona Halep în fața jurnaliștilor, la puțin peste 12 ore după verdictul primit de la Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis, în procesul în care sportiva a fost acuzată că s-a dopat. Anul trecut, la US Open, Halep a fost testată pozitiv cu o substanță interzisă, iar în urmă cu 4 luni a fost acuzată și că a încălcat suplimentar programul antidoping de tenis după ce au fost descoperite mai multe nereguli în pașaportul său biologic. În tot acest timp, fostul număr 1 mondial și-a susținut însă nevinovăția. Inclusiv la sfârșitul lunii iunie, atunci când Halep a fost audiată la Tribunalul din Londra.

Chiar dacă Tribunalul de la Londra a acceptat argumentul Simonei că a luat un supliment contaminat, verdictul la finalul celor 126 de pagini ale deciziei Agenției Internaționale pentru Integritate în Tenis arată însă că Halep a încălcat intenționat regulile antidoping. Argument care explică pedeapsa maximă de 4 ani de suspendare aplicată sportivei noastre.

Stere Halep, tatăl Simonei Halep: 100 de ani să-i dea suspendare, nu putem să recunoaștem așa ceva, că vor unii s-o scoată vinovată, asta e treaba lor. Noi suntem curați în fața Domnului.

Women's Tennis Association transmite că cel mai important este ca jucătorii să cunoască regulile și spune că va continua să urmărească deciziile luate în cazul Simonei Halep.

Într-un comunicat, și Agenția Națională Antidoping anunță că a primit decizia de suspendare a Simonei Halep și că va respecta această hotărâre. Însă Halep contestă la Tribunalul de Arbitraj de la Lausanne, unde suspendarea ar putea fi redusă sau chiar anulată.

Cristian Jura, avocat de drept sportiv: La TAS există două tipuri de procese. Cele accelerate și cele standard. Se stabilește un tabel cu termene foarte strânse și poate să dureze trei luni. Adică foarte scurt. Dar ca să fie niște termene foarte scurte, înseamnă că și părțile trebuie să trimită ceea ce au de trimis - probe, martori, depoziții - în timpul respectiv. Se ține cont de analizele care au fost deja făcute, de expertizele care au fost deja făcute. Dar de exemplu, dacă noul panel dorește niște explicății suplimentare sau niște investigații suplimentare, ei au această libertate de a decide și de a solicita probele respective. Deci, practic, se judecă de la zero.

Perioada de suspendare a Simonei Halep ar începe din 7 octombrie 2022 până în 6 octombrie 2026Decizia nu este definitivă, jucătoarea română poate să o atace la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne și, potrivit primei reacții a jucătoarei române, apelul a fost deja depus.

Agenția Internațională de Integritate în Tenis (The International Tennis Integrity Agency (ITIA) a confirmat marți, printr-un comunicat, că un tribunal independent a suspendat-o pe jucătoarea Simona Halep în urma încălcării regulilor programului de anti-doping în tenis (Tennis Anti-Doping Programme (TADP).

CITIȚI ȘI - Simona Halep a primit o suspendare din tenis de patru ani, în cazul de dopaj. Sportiva a atacat decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 8°C
IASI 4°C 6°C
CLUJ 1°C 3°C
CONSTANTA 11°C 10°C
CRAIOVA 7°C 6°C
BRASOV 4°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI