Simona Halep s-a calificat în turul doi la Wimbledon, în primul meci la Londra după trofeul obținut în 2019: Mă bucur să revin aici, am amintiri frumoase

28 iunie 2022, 19:11

Aflată la a zecea prezență la Wimbledon, dar prima din 2019, când obținea trofeul, Simona Halep s-a calificat în turul secund în puțin peste o oră de joc, în faţa unei adversare care a atins sferturile de finală la ultimele două ediţii.

Halep a dominat jocul şi a condus aproape permanent, cu excepţia începutului de meci, în care Muchova (25 ani, 81 WTA) a avut 1-0. Simona a reuşit apoi trei ghemuri consecutive şi a închis setul cu un al doilea break (6-3).

Românca a condus şi în actul secund, reuşind  două break-uri care i-au adus victoria cu 6-2.

Sportiva noastră a avut procentaje foarte bune la ambele servicii (71 la sută pe primul și 75 la sută puncte câștigate cu al doilea serviciu, față de 70 la sută și 31 la sută adversara sa).

(w500) Statistica

Simona  avut în acest meci 16 lovituri direct câștigătoare și 9 greșeli neforțate, față de 11 – 24 Muchova. Cehoaica nu a avut nicio minge de break, în timp ce fostul lider mondial a reușit 4 din 9 mingi de break.

Halep nu a avut niciun as și nicio dublă greșeală, în timp ce Muchova a contabilizat doi ași și 3 duble greșeli. Simona a avut un total de 59 de puncte, față de 36 adversara sa.

Halep, care în 2021 nu a participat la Wimbledon, fiind accidentată (iar ediţia din 2020 a fost anulată), are astfel a opta victorie consecutivă în Grand Slam-ul londonez.

(w500) Simona Hal

Am amintiri grozave și e mereu o plăcere să joc aici, mă bucur că am revenit. Am avut emoții, sunt fericită ca am câștigat, Karolina e o adversară dificilă, a declarat sportiva noastră, imediat după meci.

Simona Halep va juca în turul secund cu belgianca Kirsten Flipkens (36 ani, 190 WTA), care a dispus de australianca Jaimee Fourlis cu 7-5, 6-2. Românca a câştigat toate cele cinci meciuri directe, ultimul la US Open în 2016, cu 6-0, 6-2, în primul tur. Una dintre victorii s-a înregistrat pe iarbă, în 2013, în finala de la ‘s-Hertogenbosch, cu 6-4, 6-2.

Șase românce dintre cele 7 aflate pe tabloul principal sunt în turul doi la Wimbledon. Pe lângă Simona, azi s-au mai calificat Mihaela Buzărnescu, Ana Bogdan și Irina Bara, iar ieri au acces în turul secund Sorana Cîrstea și Irina Begu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite