Simona Halep s-a calificat în turul doi la Australian Open. Irina Begu și Monica Niculescu au fost eliminate

21 ianuarie 2020, 14:25

Simona Halep a început greu meciul cu americanca de 24 de ani. Românca şi-a pierdut serviciul în ghemul de debut, iar Brady a condus cu 2-0, 3-1 şi 4-2. Fostul lider WTA a reuşit egalarea, 4-4, şi a preluat conducerea (5-4). Americanca a egalat, iar la 5-5, Halep şi-a pierdut din nou serviciul. În acest ghem, românca s-a dezechilibrat şi a căzut pe spate.

S-a accidentat la încheietura brațului  drept și a primit îngrijiri medicale în pauza dintre ghemuri –  încheietura i-a fost bandajată. A continuat meciul şi a  salvat trei mingi de set, trimiţând partida în tiebreak. Simona Halep a reușit un mini-break (4-2), Brady a egalat, 4-4, apoi românca s-a desprins din nou, a avut 6-4 şi a încheiat cu 7-5.

(w500) Simona Hal

Halep a început în forţă actul secund, cu break, apoi a condus cu 2-0. Brady și-a făcut serviciul, revenind de la 0-30, dar până la final americanca nu a mai câștigat niciun ghem, românca adjudecându-și setul și meciul cu 6-1.

„În 2018, în primul tur m-am accidentat, a fost la fel. Probabil aș putea repeta asta”, a declarat Simona, râzând, la finalul meciului (în 2018, Simona a jucat finală la Melbourne, pierzând în fața danezei Caroline Wozniacki, n.r). Mă doare puțin încheietura, dar nu mă gândesc la asta. Trebuie să mă recuperez pentru meciul al doilea”, a mai spus românca.

Simona Halep a reușit în acest meci doi aşi şi nu a făcut nicio dublă greşeală, în timp ce Brady a reuşit 4 aşi şi a comis 3 duble greşeli. Românca a avut procentaje mai bune la ambele servicii, a câştigat toate venirile la fileu, a avut mai puţine lovituri direct câştigătoare (20-24), dar şi  mai puţine erori neprovocate, 23-35.

După acest meci, Simona Halep şi-a asigurat 128.000 de dolari australieni şi 70 de puncte WTA. În turul secund o va înfrunta pe  britanica Harriet Dart, care s-a impus în fața japonezei Misaki Doi. Va fi prima întâlnire dintre Simona Halep și jucătoarea din Marea Britanie.

Halep a mai înfruntat-o o singură dată pe Brady,  anul trecut, la Toronto, când s-a impus cu 4-6, 7-5, 7-6 (5). Brady a avut un început bun de an, cu victorii la Brisbane contra rusoaicei Maria Şarapova şi australiencei Ashleigh Barty, liderul mondial, înainte de a fi învinsă în sferturi de Petra Kvitova.

O altă româncă, Irina Begu (29 ani, 105 WTA) a fost învinsă în prima rundă de olandeza Kiki Bertens, cap de serie numărul 9, cu 6-1, 6-4. Bertens (28 ani, 10 WTA) s-a impus după o oră şi 15 minute, la capătul unui meci pe care l-a controlat de la un capăt la altul.

Și Monica Niculescu (32 ani, 129 WTA) a fost eliminată în primul tur, tot marți, de franţuzoaica Alize Cornet, scor 5-7, 6-1, 6-0. Monica a condus cu 4-0 şi 5-1 în primul set, a fost egalată (5-5), dar a reuşit să se impună cu 7-5. Niculescu, venită din calificări, nu a mai putut menţine ritmul în actul secund, şi a cedat total în decisiv. A pierdut nu mai puţin de 11 ghemuri la rând în faţa franţuzoaicei Cornet (29 ani, 61 WTA).

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite