Simona Halep s-a calificat în sferturile turneului WTA de la Roma după ce a învins-o pe ucraineanca Dayana Yastremska

18 septembrie 2020, 16:07

Yastremska a început mai bine meciul și a reușit prima break-ul, pentru a prelua conducerea, 2-0. Simona a făcut însă rebreak-ul și a egalat la 3.

S-a mers cu serviciul până la 5-5, când sportiva noastră a reușit din nou break-ul și a servit pentru set, pe care și l-a adjudecat cu 7-5 în 43 de minute de joc.

Simona a început setul secund fără a-i da vreo șansă ucrainencei de 20 de ani și s-a desprins la 3-0, cu două break-uri. La acest scor, Dayana Yastremska și-a crescut nivelul de joc și a reușit un break, reducând avantajul Simonei.

La 4-2, Simona a avut 4 mingi de break, dar ucraineanca s-a impus pe propriul serviciu și s-a apropiat la un singur joc de sportiva noastră. Halep și-a făcut serviciul și s-a desprins la 5-3. Ucraineanca și-a făcut apoi serviciul, iar Simona a servit pentru meci, pe care l-a încheiat cu 6-4 în setul secund.

Românca s-a calificat în sferturi la Roma fără set pierdut.

În acest meci, Halep a reușit doi ași și a comis două duble greșeli, față de un as și două duble greșeli adversara ei. Simona a avut de două ori mai puține lovituri direct câștigătoare decât Yastremska (9/18), dar și de două ori mai puține greșeli neforțate (11/22).

Sportiva noastră a avut un procentaj de 62 la sută pe primul serviciu, iar Yastremska 70%.

Pentru calificarea în sferturi, Halep a obţinut 190 puncte WTA şi 37.910 euro.

(w500) Darren Cah

(w500) Simona Hal

În turul următor, românca o întâlnește pe învingătoarea dintre  kazahele Iulia Putințeva (30 WTA) și

Elena Rîbakina (18 WTA, cap de serie 10).

În februarie, Simona Halep o învingea pe Elena Rîbakina în trei seturi, 3-6, 6-3, 7-6 în finala turneului de la Dubai, obținând al 20-lea trofeu al carierei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite