Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Wimbledon! Românca, la un pas de locul 1 WTA

10 iulie 2017, 17:40

Cum ambele rivale din lupta pentru supremaţia WTA, Karolina Pliskova şi Angelique Kerber, au fost eliminate, Halep, numărul 2 WTA, are nevoie să ajungă în semifinale la Wimbledon pentru a fi, pentru prima dată, lider mondial.

Pentru accederea în sferturile de finală, Simona Halep primeşte 275.000 de lire sterline şi 430 puncte WTA.

Primul set a fost unul foarte echilibrat, în care românca nu a evoluat la cel mai bun nivel al său, Azarenka fiind cea care a condus ostilitățile. Bielorusa a condus cu 2-0, dar Halep a revenit și a egalat, 2-2. Azarenka s-a desprins apoi la 4-2, însă imediat Simona a replicat și a restabilit egalitatea, 4-4. Cele două jucătoare au ajuns apoi în tie break, unde Halep a profitat de erorile adversarei și s-a detașat la 5-1, câștigând cu 7-3.

Simona Halep a început excelent setul secund, pierzând un singur punct în primele trei ghemuri, astfel că după doar opt minute scorul era 3-0. Halep a continuat să joace cu dezinvoltură, în timp ce Azarenka a acumulat greșeală după greșeală, astfel că scorul s-a făcut 5-0 pentru reprezentanta României. Azarenka a avut o zvâcnire de orgoliu și a luat un ghem la zero, apoi a salvat o minge de meci pe serviciul Simonei și a reușit chiar break-ul, reducând diferența la 2-5. Halep și-a creat alte două mingi de meci pe serviciul belarusei, dar le-a ratat, fructificând-o însă pe a patra, 6-2.

Fiecare jucătoare a avut câte un as, Simona a comis 3 duble greșeli, iar Azarenka 2, Halep a reușit mai multe puncte cu ambele servicii, la capitolul winners diferența a fost mică, 19 Simona, 21 Azarenka, dar la erori neforțate, Azarenka a avut aproape de trei ori mai multe, 32-11.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite