Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Madrid. Dacă va câștiga trofeul, redevine lider mondial

9 mai 2019, 14:44

Simona Halep a câștigat meciul după o oră și 32 de minute de joc. Este  a treia ei victorie a fostului lider WTA în patru meciuri cu Barty.

Halep a fost condusă în primul set cu 1-0 şi 2-1, apoi a reușit un break pentru 2-2. Românca a condus cu 4-2 şi 5-3, dar nu a izbutit să încheie setul, australianca egalând, 5-5. Halep a făcut un nou break, apoi și-a făcut serviciul la zero și a încheiat primul set la 7-5.

Românca a început foarte bine al doilea set, conducând cu  2-0, şi-a păstrat avantajul până la 3-1 și 4-2, moment în care australianca a profitat de  câteva servicii mai slabe ale Simonei și a egalat, scorul devenind  4-4. Barty a preluat conducerea,  5-4, dar Simona a egalat, apoi a făcut un nou break și a încheiat meciul cu un ghem ‘alb’ pe propriul serviciu.

 

Sportiva noastră a reușit în acest meci 15 lovituri direct câștigătoare și  21 de erori neforțate,  în timp ce Barty a avut  22 de lovituri câștigătoare și 37 de erori neforțate.

(w500) Statistica

La finalul meciului, Simona a declarat că nu este complet recuperată după răceală și încă ia antibiotice: „E un turneu special pentru mine. Încă iau antibiotice, nu e uşor să joc, dar sunt motivată când joc aici. Oamenii s-au purtat frumos cu mine, mereu găsesc energia necesară aici. Sunt departe de titlu, sunt semifinale. Mâine va fi o mare provocare, mă voi gândi la meci şi voi încerca să joc cel mai bun tenis al meu.

Halep i-a oprit australiencei seria de 11 victorii consecutive. Românca are acum 13 victorii consecutive pe zgură (șapte la Roland Garros anul trecut, două în Fed Cup anul acesta și patru acum, la Madrid).

Simona va juca în semifinale cu elvețianca Belinda Bencic, care a eliminat-o în sferturi pe Naomi Osaka, numărul 1 WTA, în trei seturi: 3-6, 6-2, 7-5. Dacă Simona câștigă turneul, redevine lider mondial.

(w500) Simona Hal

 

Bencic are 2-1 în meciurile directe cu Simona Halep. Românca a învins în 2014 în turul al treilea la Wimbledon, cu 6-4, 6-1, iar Bencic a profitat de abandonul Simonei în finala de la Toronto, în 2015, la scorul de 7-6 (5), 6-7 (4), 3-0. În februarie, Bencic s-a impus în faţa lui Halep (4-6, 6-4, 6-2) în sferturile turneului de la Dubai.

Românca a câștigat de două ori turneul de la Madrid, jucând încă o finală.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite