Simona Halep s-a calificat în optimile turneului Australian Open, după ce a învins-o pe Venus Williams. O întâlnește în optimi pe Serena Williams

19 ianuarie 2019, 11:42

Simona Halep (27 de ani) a învins-o pe americanca Venus Williams (38 ani, 36 WTA) cu 6-2, 6-3, sâmbătă, la Melbourne, relatează Agerpres. Halep a câştigat meciul într-o oră şi 17 minute.

Cu doar două puncte cedate pe propriul serviciu, Halep a făcut break la a patra minge oferită de Venus Williams pentru o serie de 4 ghemuri consecutive cu care a luat primul set în care a  avut de 3 ori mai puţine erori neforţate decât septupla campioană în „Grand Slam”.

Intrată cu break în manşa secundă, cu un al cincilea ghem luat la rând, Simona şi-a cedat imediat serviciul, fără a fructifica două mingi avute ca să-l recupereze.

Cu 50 la sută mai eficientă la punctele câştigate cu al doilea retur, românca a repetat patru ghemuri legate, folosindu-se de procentajul dublu avut şi pe serviciul 2.

21 de greseli neporovocate a avut mai puţin liderul mondial ca sa se califice în optimile Australian Open-ului.

A fost un meci grozav, cred că am jucat cel mai bun tenis al meu aici, anul acesta. Sunt fericită că am jucat așa. Este întotdeauna o provocare să joci împotriva surorilor Williams. Am fost foarte motivată azi.  Încerc să rămân concentrată pe ceea ce am de făcut, încerc să dau totul”, a spus Simona, după meci.

Finalistă anul trecut la Melbourne, Simona Halep o va înfrunta în turul următor pe Serena Williams, sora mai mică a lui Venus.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite