Simona Halep s-a calificat în sferturi de finală la Madrid. Românca rămâne numărul 1 mondial și după acest turneu

9 mai 2018, 15:06

Este a  15-a victorie consecutivă a Simonei la turneul de la Madrid, pe care l-a câștigat în 2016 și 2017.

Meciul dintre Halep și Pliskova a durat o oră şi 15 minute.

Lidera mondială a dominat primul set, pe care şi l-a adjudecat cu un categoric 6-1, după doar 28 de minute de joc.

Setul secund a fost echilibrat, cu o Kristyna Pliskova care a servit mai bine.  Halep a pierdut primele şapte puncte ale setului, dara reuşit să revină de la 0-40 şi să egaleze situaţia, 1-1, după ce a salvat patru mingi de break.

Kristyna, sora geamănă a fostului lider mondial Karolina Pliskova  şi-a creat o nouă oportunitate de break, la 4-3 în favoarea sa, dar Halep a anulat-o şi a egalat, 4-4.

Prima minge de break a româncei în setul secund a venit în ghemul nouă, după o dublă greşeală a adversarei, iar Halep a fructificat mingea următoare, încheind setul pe serviciul său, cu 6-4.

În acest meci, românca a reuşit 4 aşi, a avut 20 de lovituri direct câștigătoare, a comis 13 erori neforţate și a făcut 2 duble greşeli, în timp ce Pliskova a avut 4 aşi, a comis 3 duble greşeli,  avut 18 mingi direct câştigătoare și a comis şi 32 de erori neprovocate.

Halep o conduce acum pe Kristyna Pliskova cu 3-0 la meciurile directe, după ce a câștigat şi primele lor confruntări: anul trecut în primul tur la Madrid, cu 6-1, 6-2, şi anul acesta în turul al doilea la Indian Wells, cu 6-4, 6-4.

După acest meci, Simona Halep şi-a asigurat un cec de 149.390 euro şi 215 puncte WTA, iar în turul următor o va întâlni fie pe sora Kristynei, Karolina Pliskova (26 ani, 6 WTA), fie pe americanca Sloane Stephens (25 ani, 9 WTA).

Simona Halep rămâne numărul 1 mondial

Simona Halep rămâne lider mondial și la finalul turneului de la Madrid, după ce numărul 2 mondial, daneza Caroline Wozniacki, singura care o putea detrona, a fost învinsă în optimi de Kiki Bertens, 6-2, 6-2.

Caroline Wozniacki, cap de serie numărul 2, a pierdut meciul după doar o oră, în faţa unei adversare aflate pe locul 20 WTA. Anul trecut, Wozniacki a fost eliminată la Madrid încă din turul 2.

Kiki Bertens o va întâlni în sferturi de finală pe învingătoarea dintre rusoaica Maria Şarapova şi jucătoarea franceză Kristina Mladenovic.

(w500) Caroline W

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite