Simona Halep pierde semifinala de la Indian Wells, în fața japonezei de 20 de ani Naomi Osaka

17 martie 2018, 10:07

Jucătoarea română de tenis a făcut cel mai slab meci din 2018 şi a suferit a doua înfrângere din actualul sezon: a pierdut în doar 64 de minute, în fața unei jucătoare aflate pe locul 44 WTA.

Osaka a început  bine meciul şi s-a desprins la 2-0, dar liderul mondial  a revenit şi a restabilit egalitatea, după ce a luat două ghemuri la zero. Fiecare jucătoare şi-a făcut apoi serviciul, iar la 3-3 Halep a avut 30-0 pe serviciul niponei. Românca a început să greşească însă tot mai mult şi nu a mai reuşit să ia niciun ghem până la finalul meciului, care s-a încheiat cu un categoric 6-3, 6-0 pentru Osaka. Japoneza ajunge pentru prima dată în finala unui turneu Premier Mandatory.

Halep a reușit în acest meci un as, a comis 3 duble greşeli, a pus primul serviciu în teren doar în 56% din cazuri, procentajul la punctele cu primul serviciu fiind de 57%, iar la al doilea de 28%.  Românca a avut 16  lovituri direct câștigătoare  şi a comis 27 de erori neforţate. La rândul ei,  Osaka a avut 3 aşi, 3 duble greşeli, procentajul primului serviciu în teren a fost de 58%, dar a făcut 67% puncte cu primul serviciu şi 50% cu al doilea, având 16 mingi direct câştigătoare şi 20 de erori neforţate.

(w500) Simona Hal

Halep o învinsese pe Osaka în toate cele trei confruntări de până acum.

Românca va primi un cec de 327.965 dolari şi 390 de puncte WTA pentru evoluţia sa de la Indian Wells.

În finală, Osaka o va întâlnește pe rusoaica Daria Kasatkina, care are tot 20 de ani și care a dispus în cealaltă semifinală de americanca Venus Williams, cu 4-6, 6-4, 7-5.  Kasatkina, locul 19 WTA, a înregistrat astfel  a patra victorie consecutivă în faţa unei campioane de Mare Şlem, după ce le-a eliminat anterior la acest turneu pe americanca Sloane Stephens (nr.13), daneza Caroline Wozniacki (nr.2) şi germanca Angelique Kerber (nr.10).

Simona Halep a câştigat turneul de la Indian Wells în 2015, iar anul trecut a fost eliminată în turul al treilea, de franțuzoaica Kristina Mladenovic, cu scorul de 6-3, 6-3.

În ciuda acestui eşec, Simona Halep are un parcurs excelent  în 2018, cu 18 victorii şi doar două înfrângeri, dintre care una în finala turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului.

Halep îşi va păstra locul 1 WTA, iar  săptămâna viitoare va participa la un alt turneu de categorie Premier Mandatory, Miami Open.

Simona Halep: Nu am simțit mingea, nu m-am putut concentra


„Lucrul cel mai important este că am jucat semifinale după multe săptămâni de absenţă şi o accidentare dificilă, aşa că nu o să distrug ce am făcut bun la acest turneu doar din cauza acestui meci”, a spus Halep, după partida cu Naomi Osaka.

„Nu am simţit deloc mingea. Nu m-am putut concentra. Am fost ieşită din joc azi”, a declarat Simona Halep la conferința de presă de după meci.

„Osaka e o jucătoare puternică şi joacă foarte bine. Am jucat la Melbourne împotriva ei şi ştiam că poate face un meci bun. Ea a fost mai bună, a fost mai pregătită, a fost aptă de joc şi pregătită să obţină victoria, iar eu n-am fost”, a mai spus Simona Halep, campioană la Indian Wells în 2015. ”Am ratat multe mingi şi nu am jucat ce trebuia. Nu caut scuze, ea a fost mai bună. Nu am fost pregătită şi am greşit mult”, a mai spus Halep, citată de Agerpres.

La rândul ei,  Osaka a afirmat că nu a vrut să se gândească prea mult la jocul adversarei sale pentru a nu-şi pierde concentrarea, însă a ţinut să precizeze: „Am fost un pic surprinsă, mai ales la începutul setului al doilea, pentru că am simţit că mi-a oferit … puncte gratis, dar nu m-am gândit prea mult la asta”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite