Simona Halep pierde finala de la Doha în fața belgiencei Elise Mertens și urcă pe locul 2 mondial

16 februarie 2019, 19:32

Simona a început în forță finala, a câștigat primul set cu 6-3, însă de la jumătatea setului 2 și-a pierdut din energie și din precizia loviturilor. Elise Mertens a reușit să întoarcă soarta partidei în setul al doilea, la 2-1 pentru Simona, după ce a cerut un timeout medical și s-a dus la vestiar. După acest moment, sportiva română a început să greșească mai mult și a pierdut până la urmă setul al doilea. În setul al treilea Mertens a făcut break la început și și-a păstrat avansul până la final. Halep a acuzat dureri în ultima parte a meciului.

Iată mingea de meci:

Simona Halep, campioană în 2014 şi semifinalistă anul trecut, a primit un cec de 84.850 dolari şi 305 puncte WTA. Belgianca este recompensată cu 158.895 dolari şi 470 de puncte WTA.

Elise Mertens a câștigat, cu această ocazie, cel mai important trofeu al ei.

Simona a jucat a 34-a finală din carieră, din care a câștigat până acum 18. Ea este favorită nr. 3 la turneul de la Dubai care începe mâine și, în cazul în care va fi bine din punct de vedere fizic, o va avea ca primă adversară pe învingătoarea dintre Eugenie Bouchard și Vera Lapko.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite