Simona Halep o înfruntă pe Kaia Kanepi în primul tur la US Open, iar Mihaela Buzărnescu pe Marketa Vondrousova. Alte patru românce sunt pe tabloul principal

Simona Halep și Mihaela Buzărnescu
Simona Halep și Mihaela Buzărnescu
24 august 2018, 11:37

Halep (26 ani), care anul trecut a pierdut în primul tur la US Open, s-a impus în singurul său meci cu Kanepi (33 ani, 44 WTA), în 2014, la Doha, cu 6-4, 3-6, 7-6 (5), în turul al doilea. Kanepi a ajuns până în sferturi la ediţia din 2017.

Traseul posibil al Simonei Halep la US Open arată astfel:

turul I: Kaia Kanepi

turul II: Dalila Jakupovic sau o jucatoare din calificări

turul III: Anastasia Pavlyuchenkova

optimi: Serena Williams sau Venus Williams

sferturi: Garbine Muguruza sau Karolina Pliskova

semifinale: Sloane Stephens sau Elina Svitolina

finala: Caroline Wozniacki sau Angelique Kerber

Pe tabloul principal de simplu se mai află cinci românce: Mihaela Buzărnescu,  Sorana Cîrstea, Irina Begu, Ana Bogdan,  Monica Niculescu.

Mihaela Buzărnescu, desemnată cap de serie numărul 21, va juca în primul tur cu cehoaica Marketa Vondrousova, Sorana Cîrstea o va înfrunta pe americanca Alison Riske, Irina Begu va avea ca adversară tot o americancă, Jennifer Brady, în timp ce Ana Bogdan (25 ani, 74 WTA) şi Monica Niculescu (30 ani, 61 WTA) vor înfrunta jucătoare venite din calificări.

Buzărnescu (30 ani, 20 WTA) va fi la primul său duel cu Vondrousova (19 ani, 102 WTA). Mihaela se recuperează după accidentarea suferită la începutul lunii la turneul de la Montreal, în urma căreia a ratat următoarele două turnee (Connecticut și New Haven) și a devenit incertă pentru US Open. Inițial, sportiva a anunțat că nu participă la US Open, pentru ca ulterior să declare că speră să se poată recupera pentru a participa la ultimul Grand Slam al anului.

Irina Begu (27 ani, 58 WTA) o întâlnește pentru prima oară pe americanca Jennifer Brady (23 ani, 66 WTA).

Sorana Cîrstea (28 ani, 52 WTA) are 3-2 în meciurile directe cu Riske (28 ani, 76 WTA), americanca având ultima victorie, anul acesta, în sferturi la Nurnberg, când Sorana a abandonat la 2-6, 7-5, 1-0 pentru adversară. La primul lor duel, în 2007, Riske învingea în primul tur al calificărilor la US Open cu 6-2, 7-6 (4).

La masculin, românul Marius Copil îl va înfrunta în primul tur  pe croatul Marin Cilic, numărul şapte mondial. Copil (27 ani, 82 ATP) a fost învins recent de Cilic (29 ani), cu 6-7 (4), 6-4, 6-4, în turul al doilea la Cincinnati. Românul câştigase prima confruntare directă cu Cilic, în 2012, la Beijing, cu 3-6, 7-6 (0), 6-4 în primul tur.

Americanca Serena Williams, care are şase titluri la US Open, cap de serie numărul 17, va juca în primul tur cu poloneza Magda Linette. Liderul WTA, Simona Halep ar putea să o întâlnească în optimi pe Serena Williams, numărul 26 WTA.

Venus Williams, cap de serie numărul 16, va juca în prima rundă cu o altă fostă campioană, rusoaica Svetlana Kuzneţova.

Campioana en titre, americanca Sloane Stephens, a treia favorită anul acesta, va juca în runda inaugurală cu rusoaica Evghenia Rodina.

Daneza Caroline Wozniacki, campioană anul acesta la Australian Open şi a doua favorită la Flushing Meadows, va debuta contra australiencei Samantha Stosur, campioană în 2011 la New York.

Maria Şarapova, campioană la US Open în 2006, va juca în primul tur cu o jucătoare venită din calificări, iar germanca Angelique Kerber, care a cucerit titlul în 2016, o va înfrunta pe rusoaica Margarita Gasparian.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite