Simona Halep joacă luni în optimi la Wimbledon cu adolescenta de 15 ani Cori Gauff, noua revelație a tenisului feminin

7 iulie 2019, 14:36

Învinsă în sferturi la Roland Garros de o adolescentă americană  de 17 ani, Amanda Anisimova, Simona Halep întâlnește  în optimi la Wimbledon o puștoaică de doar 15 ani, care a eliminat-o pe Venus Williams în deschiderea Marelui Șlem londonez.

(w500) Simona Hal

„Am văzut-o în multe meciuri, știu cum joacă. Nu m-am antrenat cu ea, deci nu știu cum se simte mingea când joci cu ea, dar sunt familiarizată cu jocul ei doar din ce am apucat să o urmăresc”, a declarat americanca despre Simona, la conferința de presă.

„La 15 ani, să faci turul 3 la un Grand Slam nu este un lucru ușor și să bați jucătoare bune”, a spus Simona, la rândul ei, despre revelația turneului.

Gauff a venit din calificări, unde a primit un wild card, și le-a învins pe tabloul principal pe  pe veterana Venus Williams, pe Magdalena Rybarikova și pe Polona Hercog. Simona este primul cap de serie pe care îl întâlnește și prima sportivă din top 10 împotriva căreia va juca.

„Este o jucătoare diferită față de cele cu care am jucat. Fiecare este diferit în felul său. Așa că fiecare meci e diferit. Dar nu cred că pentru că e cap de serie îmi voi schimba atitudinea”, a mai spus Gauff.

(w500) Simona Hal

Venus Williams, pe care Gauff a eliminat-o în primul ei meci pe tabloul principal, este idolul ei: „Nu aș fi fost aici fără Venus. Mereu am vrut să îi spun asta !” a dezvăluit Gauff, care a povestit că nu poate uita când, la 8 ani, a mers să o vadă pe cea mai mare dintre surorile Williams la US Open, unde a obținut un autograf de la ea.

Gauff este a șaptea cea mai tânără jucătoare calificată în optimile de finală al unui Grand Slam în Era Open. Din 1968 încoace recordul este deținut tot de o americancă, Jennifer Capriati, care a disputat turul 4 la Roland Garros la vârsta de 14 ani și 73 de zile.

Toate optimile de la Wimbledon se desfășoară luni, iar meciul Simonei este programat al doilea pe terenul 1. Primul meci, de la ora 15.00, este cel al Serenei Williams cu Carla Suarez Navaro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite