Simona Halep și Sorana Cîrstea s-au calificat în optimi la Beijing. Halep o reîntâlnește pe Maria Șarapova

3 octombrie 2017, 17:31

Simona Halep, numărul doi mondial, a trecut de  Magdalena Rybarikova (Slovacia), care a abandonat în runda a doua, la scorul de 6-1, 2-1.

Rybarikova s-a retras din motive medicale după 58 de minute de joc, iar Simona Halep  o va înfrunta în optimi pe rusoaica Maria Șarapova.

(w500) Simona Hal

Românca și-a asigurat un cec de 71.774 dolari și 120 de puncte WTA și o va întâlni pe  Maria Șarapova, care a trecut compatrioata sa Ekaterina Makarova cu 6-4, 4-6, 6-1. Simona a fost învinsă de Șarapova cu 6-4, 4-6, 6-3, în primul tur la US Open. Va fi  al optulea meci dintre cele două, iar scorul întâlnirilor este 7-0 pentru rusoaică.

Iubesc provocarea de a mă duela cu numărul 2 mondial. Este o jucătoare extraordinară, a avut un an foarte bun. Oricând joci cu un adversar puternic, ai șansa să vezi unde te afli și ce valoare ai„, a declarat Maria Șarapova în conferință de presă, înaintra mweciului cu Simona.

(w500) Maria Čar

Sorana Cîrstea  (27 ani, 44 WTA) a trecut de Christina McHale (SUA), cu 7-6 (4), 6-0 după o oră și 24 de minute. Este prima  victorie a Soranei  în fața americancei.

Sorana a început ezitant meciul și a fost condusă după ce și-a pierdut serviciul în ghemul inaugural. Apoi a făcut break, dar McHale a reușit să se desprindă la 4-1. A urmat o revenire formidabilă a româncei, care a trecut în avantaj, 5-4, pentru ca apoi setul să ajungă în tiebreak. McHale a avut 2-0, dar Sorana a remontat din nou, câștigând cu 7-4.

(w400) Sorana CĂŽ

În setul secund, Cîrstea a dominat clar jocul și a făcut punct după punct, având un singur moment mai dificil, la 3-0, când americanca și-a creat o minge de break. Sorana a anulat-o și apoi a câștigat setul cu 6-0.

Cîrstea și-a asigurat un cec de 71.774 dolari și 120 de puncte WTA și va juca  în optimi împotriva cehoaicei Karolina Pliskova, care a trecut cu 6-4, 6-4 de germanca Andrea Petkovic.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite