Simona Halep este în primii 10 sportivi dominanți ai lumii în 2018, în topul realizat de ESPN

Simona Halep este în primii 10 cei mai dominanți sportivi ai lumii în 2018
Simona Halep este în primii 10 cei mai dominanți sportivi ai lumii în 2018
12 decembrie 2018, 10:12

Cu un rating de dominație de 1339, Simona se află pe locul 9 din 20, fiind în fața sportivilor Novak Djokovic (tenis), Yuzuru Hanyu (patinaj artistic), Lewis Hamilton (formula 1), LeBron James (NBA), Betts Mookie (MLB), Brees Drew (NFL), Justify (curse cai), Alex Ovechkin (NHL), Patrick Mahomes (NFL), James Harden (NBA) și Mike Trout (baseball).

Acesta a fost anul în care Halep, 27 de ani,  a erupt, în sfârșit, câștigând primul ei turneu de Grand Slam la Open-ul Francez,  după ce a pierdut finala de la Australian Open. A început și a încheiat anul din postura de numărul 1 mondial, cu un bilanț de 46 de victorii, 11 înfrângeri și alte trei turnee câștigate – și a făcut asta cu unul dintre cele mai bune retururi din tenis. Halep şi-a folosit bicepşii extraordinari pentru a câştiga 49,6% din game-urile la primire, cel mai mare procentaj din WTA. A fost, de asemenea, letală și cu serviciul, reuşind 108 aşi. În plus, dominaţia ei de la un capăt la altul i-a asigurat locul pe această listă”, motivează jurnalistul american Sachin Dave Chandan prezența Simonei în topul “Dominant 20”.

Pe locul 1 în topul celor mai dominanți sportivi ai anului s-a clasat gimnasta americană Simone Biles,  care a câștigat în octombrie șase medalii din șase posibile la Campionatul Mondial de Gimnastică.

După ce a terminat pentru al doilea an la rând ca lider mondial în clasamentul pe puncte al WTA, Simona Halep a reuşit să-și păstreze și titlul de favorită a fanilor, cucerit anul trecut.

Simona Halep a jucat în 2018 a treia sa finală de Mare Şlem, la Australian Open și a reuşit să câştige multrâvnitul titlu de Grand Slam la Roland Garros.

Românca s-a impus şi la Rogers Cup, în, Montreal, dar și în China, la Shenzhen Open.

Liderul WTA a mai jucat finale la Roma (pierdută în fața Elinei Evitolina) și la  Cincinnati (cu Kiki Bertens).

Încheie anul pe prima poziţie, deși o accidentare la spate i-a încheiat prematur sezonul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite