Simona Halep are ruptură musculară la gamba stângă. Ea a abandonat în turul al doilea la Roma

Simona Halep
Simona Halep
12 mai 2021, 22:03

”Din nefericire, testul cu ultrasunete a arătat că am ruptură musculară la gamba stângă. Voi face un RMN mâine pentru a înţelege gravitatea accidentării, însă în acest moment nu ştim care va fi timpul de recuperare. Sunt foarte dezamăgită să părăsesc în acest fel turneul de la Roma…”, a subliniat Halep, campioana en titre al Foro Italico.

”Voi face totul pentru a trata această accidentare şi a reveni cât mai repede posibil. Va mulţumesc mult pentru susţinere şi vă voi ţine la la curent cu evoluţia stării de sănătate”, a mai scris Halep.

Numărul trei mondial, Simona Halep nu a mai putut să joace din cauza durerilor acute, survenite brusc, la scorul de 6-1, 3-3, 0-30, după 57 de minute.

Halep a dominat clar primul set şi s-a impus cu un sec 6-1, a condus cu 2-0 în actul secund, dar Kerber (33 ani, 26 WTA) a început să joace mai bine şi a egalat, 2-2. Halep a condus cu 3-2, cu un nou break, dar Kerber a egalat, meciul fiind apoi întrerupt.

Având în vedere diagnosticul preliminar, Halep riscă să rateze turneul de la Roland Garros, care va debuta pe 30 mai.

Halep, campioana en titre de la Roma, va primi pentru evoluţia sa 10.726 de euro şi 60 de puncte WTA.

La dublu, Irina Begu şi italianca Sara Errani s-au calificat în sferturile de finală, după 6-3, 3-6, 10-7 cu perechea Ellen Perez (Australia)/Shuai Zhang (China), într-o oră şi 23 de minute.

Begu şi Errani şi-au asigurat un cec de 11.130 euro şi 190 de puncte WTA la dublu, urmând să joace în sferturi contra învingătoarelor din meciul Elena Vesnina/Vera Zvonareva (Rusia) – Nicole Melichar (SUA)/Demis Schuurs (Olanda/N.3).

Într-o partidă din prima rundă, Monica Niculescu şi rusoaica Ala Kudriavţeva au fost învinse de cuplul Gabriela Dabrowski (Canada)/Asia Muhammad (SUA), cu 6-2, 6-1, în doar 54 de minute.

Învinsele vor primi 5.242 euro şi un punct WTA la dublu.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite